Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άδειασε ο Έβρος από μετανάστες – Εκκένωσαν τον καταυλισμό οι Τούρκοι

Κοινοποίηση


Έβρος: Φωτογραφίες με άδεια τη συνοριακή γραμμή των Καστανιών από μετανάστες – Οι δυνάμεις ασφαλείας των Τούρκων απώθησαν τους μετανάστες από την περιοχή.

Φωτογραφίες με άδεια τη συνοριακή γραμμή των Καστανιών από μετανάστες δημοσιεύει το militaire.gr.

Άδειασε ο Εβρος από μετανάστες – Εκκένωσαν τον καταυλισμό οι Τούρκοι [εικόνες]
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φωτογραφίες έχουν τραβήχτηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στον Έβρο, καθώς μέσα στη νύχτα οι δυνάμεις ασφαλείας των Τούρκων απώθησαν τους μετανάστες από την περιοχή. Θυμίζουμε ότι στο σημείο αυτό από τις 29 Φεβρουαρίου εξελισσόταν το τουρκικό “σχέδιο πολιορκίας” με τους χιλιάδες μετανάστες που είχε προωθήσει ο Ερντογάν.

Η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η περιοχή αποτυπώνεται σε αεροφωτογραφία:

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενδέχεται να πάνε στην περιοχή.

Φωτιές τα ξημερώματα στα σύνορα – Σε ύψιστο βαθμό επιφυλακής οι ελληνικές δυνάμεις

Νωρίτερα ξέσπασαν φωτιές στην τουρκική πλευρά των συνόρων, πίσω από τον πρόχειρο προστατευτικό φράκτη και μέσα στο δάσος, θέτοντας σε ύψιστο βαθμό επιφυλακής έχουν τεθεί από τα ξημερώματα οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού στον Έβρο.

Δυνάμεις της αστυνομίας πήραν αμέσως θέσεις και όλοι τέθηκαν σε ετοιμότητα σε περίπτωση που επιχειρηθεί προσπάθεια ομαδικής παραβίασης των συνόρων μας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος σκηνές και άλλα υλικά, τα οποία και έκαψαν. Παράλληλα μετανάστες επιβιβάζονταν μαζικά σε λεωφορεία πιθανότατα για να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το evros-news.gr οι πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά είναι ακόμα συγκεχυμένες. Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Τούρκοι είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα στην περιοχή του δάσους των Καστανεών όλους τους λαθρομετανάστες που βρισκόταν στον πρόχειρο καταυλισμό σε διάφορα σημεία κοντά στον φράχτη, με σκοπό στη συνέχεια να τους απομακρύνουν -όπως και έγινε- και γι’ αυτό αυτοί έβαλαν φωτιές ως αντίδραση.
thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα