Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έβρος: Συνεχίζεται η ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία με μετανάστες

Κοινοποίηση

ebros-synehizetai-i-asymmetri-apeili-apo-tin-toyrkia



Τι μεταδίδουν από τον Έβρο οι ανταποκριτές του Open TV Ζήσης Μούσιος και Παναγιώτης Μανής

Μπορεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες χθες Τρίτη να είδαν άδειες τις Καστανιές του Έβρου, ωστόσο από το πρωί της Τετάρτης εκατοντάδες άνθρωποι επέστρεψαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων αξιώνοντας να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Το σκηνικό είναι γνώριμο τις τελευταίες μέρες ενώ τα επεισόδια είναι εκτεταμένα με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά και Τούρκους στρατοχωροφύλακες.

Όλα ξεκίνησαν όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν κατά κύματα να περάσουν στην Ελλάδα. Πολλοί εξ αυτών φώναζαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί τους φώναζαν στα αγγλικά ότι τα σύνορα είναι κλειστά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV τουρκικές διμοιρίες της στρατοχωροφυλακής σε πλήρη διάταξη σαράντα μέτρα από την ελληνική πλευρά είναι εκείνες που εκτοξεύουν στους Έλληνες καπνογόνα και δακρυγόνα. Την ίδια ώρα Τούρκοι που φορούν κίτρινα γιλέκα οργανώνουν πρόσφυγες και μετανάστες και τους καθοδηγούν κατά μήκος του φράχτη.

Έβρος: Συνεχείς επιθέσεις 

Ο απεσταλμένος του Open TV Ζήσης Μούσιος σημείωσε ότι από τις συνεχείς επιθέσεις κατάφεραν και άνοιξαν τρύπα στο φράχτη.

Αμέσως έσπευσε ένα όχημα της πυροσβεστικής ενώ αστυνομικές δυνάμεις κύκλωσαν τον χώρο και στρατιώτες επιδιόρθωσαν τη ζημιά. Παράλληλα η αύρα της ΕΛ.ΑΣ συνδράμει στις επιχειρήσεις με συνεχείς ρίψεις νερού.

Από την πλευρά του ο απεσταλμένος του Open TV στους Κήπους Παναγιώτης Μανής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ανοιχτού Καναλιού υπογράμμισε πως το πρωί της Τετάρτης η Τουρκία έκλεισε το τελωνείο της περιοχής.

Και από τις δύο πλευρές έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων. Η επίσημη εκδοχή για το κλείσιμο λέει ότι οφείλεται σε τεχνικούς λόγους.

Ωστόσο ενώ τα σύνορα επρόκειτο να ανοίξουν στις 16:00 το τελωνείο μέχρι το βράδυ παρέμενε κλειστό. Παράλληλα στο νότιο τμήμα του Έβρου όπως είπε ο απεσταλμένος του Open TV επικρατεί αναβρασμός με συνεχείς περιπολίες αστυνομίας και στρατού.

Και αυτό γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ομάδες που υποκίνησαν τα επεισόδια στις Καστανιές θα επιχειρήσουν να ξεσηκώσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στο χωριό Ύψαλα, με σκοπό να επιχείρησουν να περάσουν στη χώρα μας με βάρκες μόλις πέσει το σκοτάδι.
ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα