Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έβρος: Τούρκοι πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά

Κοινοποίηση

Παρά το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει απόπειρα εισβολής μεγάλου αριθμού μεταναστών

Παρά το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει απόπειρα εισβολής μεγάλου αριθμού μεταναστών, Τούρκοι πραγματοποιήσαν ρίψεις χημικών προς την ελληνική πλευρά – Δήμαρχος Ορεστιάδας στον ΘΕΜΑ 104,6: Το βράδυ πιέζουν περισσότερο στον κεντρικό και νότιο Έβρο και το πρωί στις Καστανίες

Σε μαζικές ρίψεις δακρυγόνων προχώρησαν Τούρκοι προς την ελληνική πλευρά το πρωί της Παρασκευής στις Καστανιές του Έβρου χωρίς να φαίνεται, τελικά, να υπάρχει προσπάθεια εισβολής απο τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα προς το ελληνικό έδαφος.


«Εδώ και μισή ώρα (σ.σ. λίγο πριν τις 8 το πρωί) έχει έχει αρχίσει η ρίψη δακρυγόνων μετά απο μια ήρεμη νύχτα. Φαίνεται ότι το έργο αυτό θα το βλέπουμε για αρκετές ημέρες τις πρωινές ώρες» περιέγραψε την κατάσταση στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης

«Μετά την ξεκούραση της νύχτας παίρνουν κατεύθυνση για να ασκήσουν πίεση στις ελληνικές δυνάμεις. Ίσως είναι σε μια προσδοκία εξάντλησης των δικών μας δυνάμεων και για να μην υπάρχει επανάπαυση ότι τα επεισόδια τελείωσαν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας «το βράδυ πιέζουν περισσότερο στον κεντρικό και νότιο Έβρο και το πρωί στις Καστανίες».

Όσον αφορά, τέλος, την δημιουργία καταυλισμού για χιλιάδες μετανάστες στην Αδριανούπολη ο κ. Μαυρίδης είπε ότι «προχωρά με μικρή αυξητική τάση».

Δείτε φωτογραφία από ρίψη χημικών από την τουκρική πλευρά το πρωί της Παρασκευής

Υπενθυμίζεται ότι το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Έβρου:

– Συνελήφθησαν οκτώ άτομα. Επτά άτομα προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.
– Εμποδίστηκαν 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, ο απολογισμός είναι ο εξής:

– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις.
– Έχουν συλληφθεί 252 πρόσωπα.

Οι εθνικότητες (χώρες προέλευσης) των ανθρώπων που συνελήφθησαν στον Έβρο από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα είναι οι εξής:

– Αφγανιστάν, 64%
– Πακιστάν, 19%
– Τουρκία, 5%
– Συρία, 4%
– Σομαλία, 2,6%
– Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4%
protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα