Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Frontex: Αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Κοινοποίηση

frontex-synora



Η Frontex ανακοίνωσε ότι αναθεώρησε το επίπεδο συναγερμού της σε «υψηλό» για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αναθεωρήσαμε (…) το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό», ανέφερε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες.

«Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοήθειας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Η Frontex εξηγεί στην ανακοίνωσή της ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στα ελληνικά και τα βουλγαρικά σύνορα με την Τουρκία. «Εξετάζουμε άλλους τρόπους για να στηρίξουμε τις χώρες της ΕΕ που συνορεύουν με την Τουρκία», πρόσθεσε.

«Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές όσον αφορά την επιπρόσθετη στήριξη που θα μπορούμε να παράσχουμε σε αυτήν την κατάσταση που μεταβάλλεται γρήγορα», συνεχίζει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η υπηρεσία είναι στη διαδικασία ενίσχυσης των επιχειρήσεών της, με προσωπικό, στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα