Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ζωή στον αποκλεισμένο Εχίνο – Ειδική μέριμνα για τους κτηνοτρόφους

Κοινοποίηση

exinos-xanthi


Εχίνος, Ξάνθη: Σε καθεστώς υψηλής καραντίνας ζουν από το απόγευμα της Τετάρτης οι κάτοικοι στον Εχίνο, στην ορεινή Ξάνθη. 

Ο οικισμός του Δήμου Μύκης τέθηκε σε ειδικό καθεστώς περιορισμού των μετακινήσεων υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού. Ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του και είχε βρεθεί θετικός στον ιό, ενώ έχουν καταγραφεί και άλλα κρούσματα από την ευρύτερη περιοχή.

Η Ξάνθη μάλιστα μετρά ήδη δύο νεκρούς, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία και έντονη κινητοποίηση των αρχών.

Κατ’ οίκον περιορισμός 

Στους κατοίκους του Εχίνου έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός ενώ έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις. Από την πλευρά της πολιτείας υπήρξε κινητοποίηση ώστε να διασφαλιστεί η καραντίνα και παράλληλα να συνεχιστεί ανεμπόδιστα η τροφοδοσία του οικισμού αλλά και η διάθεση φαρμάκων και καυσίμων.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του οικισμού περισσότερες από 20 οικογένειες διατηρούν μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή και ως εκ τούτου είναι υποχρεωτική η μετακίνησή τους προς αυτές για την εκτροφή των ζωών. Υπό την επίβλεψη των Αρχών έχει δοθεί ειδική άδεια στους κτηνοτρόφους του οικισμού ώστε από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα να μπορούν να μετακινούνται προς και από τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για τη μεταφορά ασθενών με χρόνια νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για την παροχή της προβλεπόμενης θεραπείας τους καθώς και για τη μετέπειτα ασφαλή μεταφοράς τους πίσω στον οικισμό. Τα καταστήματα εντός του Εχίνου εξυπηρετούν με παραγγελίες κατ’ οίκον τους πολίτες, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται.

Τα τρόφιμα φτάνουν με απόλυτη ασφάλεια στον οικισμό, σε ένα συγκεκριμένο σημείο και από εκεί οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τροφίμων τα παραλαμβάνουν και τα διαθέτουν στη συνέχεια στους κατοίκους του οικισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα