Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Αυτά τα καταστήματα κλείνουν στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

koronoios-kleista-katastimata-xanthi



Κορονοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση από Τετάρτη – Τα καταστήματα που κλείνουν στην Ξάνθη. 

Ξάνθη Κλειστά Καταστήματα: Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, ήτοι η αγορά, κατεβάζει ρολά και στην Ξάνθη από την Τετάρτη.

Η Κυβέρνηση το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοίνωσε έκτακτα νέα αυστηρά μέτρα για την προστασία από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής άλλωστε ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης με επιστολή του ζήτησε το καθολικό κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο δεν λειτουργούν οι καφετέριες και τα εστιατόρια καθώς και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην περιοχή, ενώ ανοιχτά παραμένουν μόνο τα take away και τα delivery.

Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας 

Η Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθάρισε ότι όσα ακούγονται περί ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν ευσταθούν. Δεν πρόκειται να κλείσουν οι δρόμοι. “Oι φήμες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιτείνουν τη σύγχυση και συνιστούν παραπληροφόρηση. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”, τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη και ζήτησε να επικρατήσει ψυχραιμία.

Ξεκαθάρισε ότι εκτός από τους δρόμους, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ξάνθη Κλειστά Καταστήματα 

Θα κλείσουν όμως από την Τετάρτη όλα τα μαγαζιά εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης. Όπως είπε “η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα – στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά”.

Ξάνθη Κλειστά Καταστήματα: Σε ερώτηση αν στα καταστήματα που η λειτουργία τους θα τεθεί σε αναστολή από την Τετάρτη συμπεριλαμβάνονται περίπτερα και συνεργεία αυτοκινήτων, απάντησε ότι τα μέτρα θα εξειδικευτούν αργότερα.

«Τα συνεργεία δεν κλείνουν. Για τα υπόλοιπα περιμένω διευκρινίσεις». Παράλληλα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα