Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Θράκη

Κοινοποίηση

koronoios-krousmata-thraki



Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Θράκη, καθώς θετικό βρέθηκε και το παιδί του στρατιωτικού. 

Ο κορονοϊός έκανε και επίσημα την εμφάνισή του στη Θράκη, το βράδυ της Τρίτης, όταν και επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην περιοχή.

Πρόκειται για έναν στρατιωτικό μουσικό που υπηρετεί σε μονάδα του Έβρου. Ο άνδρας βρέθηκε θετικός στον ιό και τέθηκε άμεσα σε καραντίνα και σε παρακολούθηση. Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει πως ο ίδιος το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στην υπηρεσία του, με αποτέλεσμα αυτό να έχει προκαλέσει ανησυχία στους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Ήδη άλλωστε ξεκίνησε η διαδικασία ανίχνευσης των ατόμων με τους οποίους ήρθε σε επαφή ώστε να εξεταστούν για πιθανή μετάδοση του κορονοϊού.

Θετικός και ο γιος του πρώτου κρούσματος 

Νεότερες πληροφορίες θέλουν και τον γιο του στρατιωτικού να έχει εντοπιστεί θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί και αυτός σε καθεστώς παρακολούθησης.

Εκτός των δύο κρουσμάτων, που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, ακόμη ένα κρούσμα καταγράφεται στη Θράκη. Πρόκειται για φοιτητή ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό από θεραπευτήριο της συμπρωτεύουσας και έχει μεταφερθεί λόγω εντοπιότητας στη Θράκη.

Τα τρία κρούσματα αν και έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών δεν φαίνεται να προκαλούν προς το παρόν ανησυχία, καθώς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Ωστόσο για ακόμη μια φορά γίνεται έκκληση στους πολίτες της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να συμβάλλουν με τον τρόπο αυτό στον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα