Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ξάνθη – Άδειασαν ράφια

Κοινοποίηση

koronoios-kanena-krousma-stin-xanthi



Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκαν συνολικά 190 κρούσματα στην Ελλάδα, αλλά κανένα στην Ξάνθη – Άδειασαν ράφια. 

Σε 190 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς την Παρασκευή προστέθηκαν ακόμη 73 κρούσματα.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν νέα έκτακτα μέτρα που περιλαμβάνουν λουκέτο σε καφετέριες, μπαρ, καταστήματα εστίασης και εμπορικά κέντρα, ενώ θα λειτουργούν κανονικά φούρνοι, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, καταστήματα λιανικού εμπορίου καθώς και τα take away και τα delivery.

Κορονοϊός – Κανένα κρούσμα στην Ξάνθη 

Τα τελευταία 24ωρα έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία μέσα στην Ξάνθη για την ύπαρξη πιθανών κρουσμάτων στην περιοχή. Μέχρι στιγμής ωστόσο από τα επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ύποπτα κρούσματα αλλά όχι επιβεβαιωμένα, που έχουν απασχολήσει το προσωπικό του Νοσοκομείο Ξάνθης.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3.

Συνολικά έχουν γίνει 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τους 1000 να έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες.

Άδειασαν ράφια 

Τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως έχουν προκαλέσει τον πανικό σε μερίδα του πληθυσμού, που σχημάτιζε ουρές σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με άδεια ράφια σε βασικά τρόφιμα και ξηρή τροφή σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ξάνθη.

Ο ανεφοδιασμός ωστόσο των καταστημάτων πραγματοποιείται κανονικά ενώ οι επαγγελματίες συνιστούν ψυχραιμία στους πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα