Κορονοϊός: Σε καραντίνα υψηλού κινδύνου ο Εχίνος στην Ξάνθη

koronoios-dimos-mykis

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Εχίνος, του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, λόγω φόβου εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοίνωσε τον θάνατο ηλικιωμένου άνδρα με καταγωγή από τον Εχίνο του Δήμου Μύκης. Ήταν το 21ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπήρξε ένδειξη υψηλού πολλαπλασιαστή στην Ξάνθη και κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα.

"Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μύκης, από τις 18.00 το απόγευμα (σσ της Τετάρτης) κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και η ευρύτερη κοινότητα και επιβλήθηκε απαγόρευση κίνησης των κατοίκων χωρίς εξαίρεση" είπε ο υφυπουργός και συνέχισε:

"Για την τροφοδοσία τροφίμων και φαρμάκων και τη συνδρομή σε οικίες χρονίων παθόντων θα συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών δυνάμεων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ την επιτήρηση των μέτρων θα αναλάβει η ΕΛΑΣ.

Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα και αποστέλλεται νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Ξάνθης. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα χωριά του δήμου Μύκης ισχύει μέχρι τις 7 Απριλίου και θα επανεκτιμηθεί", κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.


Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال