Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Τα θετικά νέα από τη Θράκη

Κοινοποίηση

koronoios



Κορονοϊός: 38 νεκροί, 95 νέα κρούσματα – 1.156 συνολικά στη χώρα μας – Υπάρχουν όμως και θετικά νέα από τη Θράκη 

Μπορεί ο κορονοϊός να έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στη Θράκη, όπου ήδη 4 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν και αισιόδοξες ειδήσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα, ένας ασθενής στην Αλεξανδρούπολη αποσωληνώθηκε κι ένας ακόμη πήρε εξιτήριο.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, όπως την χαρακτήρισε και ο ίδιος. Υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη μετράει ήδη τρεις νεκρούς που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό ενώ ακόμη ένας ασθενής από τον Έβρο έχασε τη ζωή του τις τελευταίες ημέρες.

38 θάνατοι στην Ελλάδα 

Στους 38 ανήλθαν οι νεκροί στη χώρα μας εξαιτίας επιπλοκών από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς πέθαναν έξι ακόμη συνάνθρωποί μας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανέφερε πως επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων να έχει φτάσει τα 1.156. Όπως είπε τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική. Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 71 έτη, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. Πρόκειται για 29 άνδρες και εννέα γυναίκες. Συνολικά έχουν γίνει 15.151 εργαστηριακοί έλεγχοι. Επίσης, τόνισε πως

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα