Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μένουμε Σπίτι: Δωρεάν συναυλίες, e-books, ταινίες και ντοκιμαντέρ!

Κοινοποίηση

menoume-spiti

Με τον όγδοο νεκρό να καταγράφεται σήμερα στη χώρα μας λόγω του κορονοϊού, το πρόσταγμα #μένουμεσπίτι γίνεται όλο και πιο επιτακτικό προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, κυρίως ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Ταυτόχρονα, καθώς η δουλειά “μεταφέρεται” στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας διαχωρισμός του χρόνου μας, προκειμένου πρώτον, να υπάρχει ελεύθερος χρόνος, και δεύτερον, αυτός να αξιοποιείται εποικοδομητικά, να μην πηγαίνει “χαμένος”.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, και μετά από σχετικό κάλεσμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια μαζική προσπάθεια δωρεάν διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών, για την ψυχαγωγία του κόσμου που ακολουθεί τις οδηγίες και #μένεισπίτι για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.

Συναυλίες και όπερα

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου άνοιξε το “digital concert hall” της για τον επόμενο μήνα και παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εκατοντάδες παλιές συναυλίες αλλά και τη δυνατότητα live παρακολούθησης εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Η κρατική Όπερα της Βιέννης, προσφέρει και αυτή πρόσβαση στα αρχεία της, με μια διαφορετική όπερα διαθέσιμη κάθε μέρα, μέσω της πλατφόρμας της.

Η opera, gospel και jazz τραγουδίστρια Measha Brueggergosman ανέβασε δωρεάν το πρόγραμμά της, το οποίο ετοίμαζε εδώ και μήνες. Βρείτε το εδώ.

Ηλεκτρονικά Βιβλία

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσφέρει στο κοινό πιλοτικά το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, μία νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone.

Ειδικότερα, το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της ΕΒΕ είναι μία πλατφόρμα που διαθέτει περισσότερους από 2.500 τίτλους, οι οποίοι προέρχονται από δεκατέσσερις ελληνικούς εκδοτικούς οίκους με μεγάλη παραγωγή ηλεκτρονικών τίτλων. Κάθε εγγεγραμμένος αναγνώστης της ΕΒΕ μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου μπορεί να «κατεβάσει» ταυτόχρονα έως τρία ηλεκτρονικά βιβλία για είκοσι ημέρες το καθένα και με δυνατότητα ανανέωσης.

Οι εκδόσεις Διόπτρα, προσφέρουν δωρεάν ebooks, σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν κάποιο βιβλίο. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει mail στο ebooks@dioptra.gr.

Ο Οργανισμός Μαλλιάρης-Παιδεία,  προσφέρει δωρεάν 9 βιβλία, σε ηλεκτρονική μορφή pdf. Πρόκειται για βιβλία των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, που μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link: Απρίλιος, Παιδική Πασχαλιά, Ο Κόρακας και η Αλεπού, Τα Παλικάρια τα Παλιά, Η Ζωή και ο Θάνατος του Καραβέλα, Το έγκλημα του Ψυχικού, Ανάσταση, ο Ηλίθιος, Η Παναγία των Παρισίων.

Ταινίες και Ντοκιμαντέρ

Η Forthnet δίνει τη δυνατότητα, και σε όσους ιδιώτες συνδρομητές δεν είχαν πρόσβαση στο κινηματογραφικό περιεχόμενο της, να απολαύσουν δωρεάν για ένα μήνα τα κανάλια Novacinema, και να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova GO. Οι παραπάνω παροχές θα είναι διαθέσιμες από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.

Η COSMOTE TV προσφέρει το πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ και εκπομπές του COSMOTE HISTORY HD, ελεύθερα για όλους, μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube μέχρι και τις 30 Απριλίου. Με πρόγραμμα 24ωρης ροής και High Definition μετάδοση, το COSMOTE HISTORY μέσω YouTube θα προβάλλει επιλεγμένες σειρές ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV και εκπομπές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα παιδιά και τους νέους.

Bonus:
Η Tenebra Studios, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Πολιτείας προχωρά στη δωρεάν διάθεση εκπαιδευτικού βιντεοπαιχνιδιού με θέμα τα Μαθηματικά για παιδιά Δημοτικού. Για να κατεβάσετε το παιχνίδι κάντε κλικ εδώ: https://tenebrastudios.com/Einstown/Einstown.exe
Πηγή: emea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα