Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Ντοκουμέντο από τον Έβρο: Οργανωμένες επιθέσεις με μεθόδους τζιχαντιστών – BINTEO

Κοινοποίηση

evros-video



Ένα βίντεο – ντοκουμέντο, που αποτυπώνει καρέ – καρέ τον τρόπο δράσης των ομάδων αλλοδαπών που δρουν με την παρότρυνση των τουρκικών αρχών στον Έβρο

Έβρος: Ένα βίντεο – ντοκουμέντο, που αποτυπώνει καρέ – καρέ τον τρόπο δράσης των ομάδων αλλοδαπών που δρουν με την παρότρυνση των τουρκικών αρχών στον Έβρο αποκαλύπτει σήμερα το enikos.gr.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα o τρόπος δράσης (modus operandi) των ομάδων των αλλοδαπών, που με οργανωμένες επιθέσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στα σύνορα και να εισβάλλουν μαζικά στην Ελλάδα.

Στις εικόνες φαίνεται ότι βάζουν μπροστά μικρά παιδιά ώστε να δημιουργούν δίλημμα στις ελληνικές Αρχές για τον τρόπο αντίδρασης.

Έτσι κερδίζουν χώρο αλλά και χρόνο που χρειάζονται ώστε να μπορέσουν να προκαλέσουν τις πολυπόθητες ζημιές στον φράχτη.

Έβρος: Βίντεο – Ντοκουμέντο



Έβρος: Όπως μας εξηγούσε στρατιωτική πηγή, που αξιολόγησε το υλικό σε συνεργασία με αστυνομική πηγή, φαίνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο με τις ομάδες να λειτουργούν βάσει συγκεκριμένων οδηγιών με διακριτούς ρόλους.

Βάζουν μπροστά μικρά παιδιά, τα οποία δείχνουν μάλλον να μην αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα της κατάστασης και να διασκεδάζουν όσα γίνονται.

Μία δεύτερη ομάδα προσπαθεί να απασχολεί τις δυνάμεις φύλαξης του φράχτη τη στιγμή που μία άλλη ομάδα αναλαμβάνει το έργο πρόκλησης φθορών.

Αυτός ο τρόπος παραπέμπει σε τρόπο δράσης ομάδων τζιχαντιστών, γενικώς ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμανικών ομάδων.

Έβρος: Είναι κάτι που έχει καταγραφεί να συμβαίνει πολλάκις στην Μέση Ανατολή, όπου ομάδες τζιχαντιστών έβαζαν ακόμη και σε κτήρια, που χρησιμοποιούσαν ως στρατηγεία ή αποθήκες πυρομαχικών ακόμη και ορμητήρια, μικρά παιδιά ώστε να μην γίνονται στόχοι βομβαρδισμών από τις δυνάμεις της Συμμαχίας.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης μάς επεσήμαναν ότι ο λόγος που την Παρασκευή εκδηλώθηκε αυτό το οργανωμένο κύμα επιθέσεων κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι.

Ήθελαν την πρώτη ημέρα παρουσίας των δυνάμεων της FRONTEX να τεστάρουν τα όρια αντοχών και αντίδρασής τους.

Βεβαίως, οι επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας επέμβασης σημείωσαν όλα αυτά και ήδη έχουν διαβιβάσει στην Ευρώπη την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στα σύνορα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα