Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο κορονοϊός χτύπησε και την αγορά της Ξάνθης

Κοινοποίηση

koronoios-xanthis



Κορονοϊός: Πτωτική η κίνηση τις τελευταίες ημέρες – Ζητά μέτρα στήριξης ο Εμπορικός Σύλλογος στην Ξάνθη

“Θύμα” του κορονοϊού φαίνεται πως πέφτει και η αγορά της Ξάνθης. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια πτωτική κίνηση στην κίνηση των καταναλωτών, την οποία οι επαγγελματίες την αποδίδουν και στον κορονοϊό.

Τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης αν και προληπτικά φαίνεται πως έχουν θορυβήσει αρκετούς κατοίκους και στην Ξάνθη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις τους ενώ αυξημένη παραμένει η κίνηση στα σούπερ μάρκετ της πόλης αν και δεν καταγράφονται εικόνες με άδεια ράφια ή καταναλωτών σε πανικό.

Προβληματισμός στον εμπορικό κόσμο 

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται και ο Εμπορικός Σύλλογος της Ξάνθης ο οποίος ζητά τη λήψη μέτρων στήριξης προς τους επαγγελματίες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, όπως τονίζεται σχετικά “με σύνεση και κατανόηση συντάσσεται με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την ακύρωση όλων των Καρναβαλικών εκδηλώσεων για την αποφυγή εξάπλωσης του Ιού που πλήττει αυτήν την στιγμή όλη την Ανθρωπότητα.

Το πρόβλημα ήταν χρόνιο λόγω της περιόδου κρίσης και τώρα σιγά σιγά διογκώνεται (η ακύρωση του καρναβαλιού ήταν σαν το κερασάκι στην τούρτα) οπότε χρειάζεται άμεσες λύσεις και το πιο
βασικό να είναι υλοποιήσιμες”.

“Χωρίς να γνωρίζουμε (θεωρούμε κανείς) ποτέ θα τελειώσει όλο αυτό τα “πρόβλημα” πρέπει να παρθούν αποφάσεις οι όποιες θα έχουν μακροχρόνιο “στόχο” αλλιώς τα προβλήματα θα είναι
“ΤΕΡΑΣΤΙΑ”και το βασικό η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ που θα υποστούν άπαντες γιατί το “Ντόμινο” που θα δημιουργηθεί θα παρασύρει πολλά στο πέρασμά του” τονίζουν οι επαγγελματίες εξηγώντας πως “τόσα χρόνια καταφέραμε να σταθούμε “ΟΡΘΙΟΙ” μέσα από Κυκεώνες και ανεμοθύελλες. Επιχειρήσεις Οικογενειακές (και όχι μόνο) που στόχο είχαμε ένα καλύτερο αύριο για ΟΛΟΥΣ μας”.

Τα μέτρα που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος 

Οπότε προτείνουμε τα εξής:

  • 1) ΔΕΗ – (πάγωμα των Ρυθμίσεων και μειώσεις στους τρέχοντες λογαριασμούς)
  • 2) ΔΕΥΑΞ (πάγωμα των Ρυθμίσεων και μειώσεις στους τρέχοντες λογαριασμούς)
  • 3) ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ – (πάγωμα Ρυθμίσεων και μειώσεις στους τρέχοντες λογαριασμούς)
  • 4)Ο.Α.Ε.Ε – (Αναστολή ρυθμιζόμενων οφειλών για τουλάχιστον 6 μήνες)
  • 5) Ι.Κ.Α – (Αναστολή ρυθμιζόμενων οφειλών για τουλάχιστον 6 μήνες)
  • 6) ΕΦΟΡΙΑ-( Πάγωμα των ρυθμίσεων για 6 μήνες και δημιουργία ενός πλαισίου στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων)
  • 7) ΤΡΑΠΕΖΕΣ- ( Πάγωμα των ρυθμίσεων και των ΔΑΝΕΙΩΝ και δημιουργία ενός πλαισίου στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων)
  • 8) Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος ΜΟΝΟ για την τρέχουσα χρήση
  • 9) ΔΗΜΟΣ- (Μειώσεις σε ότι έχει να κάνει με τους επαγγελματίες- ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ΤΕΛΗ κ.τ.λ.)
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα