ΟΑΕΔ: Πότε πληρώνει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα

oaed-pote-plironei-epidoma-anergias

Ο ΟΑΕΔ προχωρά στην προπληρωμή σειράς επιδομάτων, όπως αποφάσισε το ΔΣ του οργανισμού, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Να πληρωθούν νωρίτερα φέτος τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο των μέτρων για την στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα προπληρωθούν το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το δώρο Πάσχα.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, θα ξεκινήσει η προπληρωμή:

Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από τις 31 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020.

Των Δώρων Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, η καταβολή των παροχών θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω κατάθεσης απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال