Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παίζοντας 20 χρόνια στοίχημα

Κοινοποίηση

paizontas20-xronia-stoixima

Το BetMarket.gr γράφει για τους 20χρονους του 2000, τη χρονιά που ήρθε το στοίχημα στην Ελλάδα. Τους σημερινούς 40άρηδες, που μεγάλωσαν παρέα με το παιχνίδι.

Ελα 40αρή να τα θυμηθούμε

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι περισσότεροι άνθρωποι που τώρα ξεκινούν να ασχολούνται με το στοίχημα είναι κοντά στην ηλικία των 18 ετών. Συγκλονιστική έρευνα και ευχαριστούμε τους τιτάνες ερευνητές, γιατί εμείς πιστεύαμε πως συνήθως ξεκινά κάποιος το στοίχημα στα 58.

Το θέμα μας όμως δεν είναι οι νέοι του σήμερα. Εμείς θα ασχοληθούμε με τους αντίστοιχους του 2000! Εκείνους που βρισκόταν στην εφηβεία τους ή στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής τους όταν κυκλοφόρησε το πρώτο κουπόνι του στοιχήματος στην Ελλάδα.

Τη γενιά που γεννήθηκε τέλη δεκαετίας 70 και αρχές δεκαετίας 80. Τη μοναδική γενιά που στα νεανικά της χρόνια ήταν νέοι παίκτες σε νέο παιχνίδι! ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΝΕΟΥΣ-ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Η λέξη που άλλαξε για πάντα νόημα

Όλους εκείνους που «πάνω στην τρέλα τους, πάνω στην αλητεία τους» που λέει και η Βανέσα Αδαμοπούλου, τους ήρθε το «γράμμα» από τον ΟΠΑΠ. ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ.

Μέχρι τότε κουπόνια μάζευε η μάνα τους για κανένα τηγάνι, άντε και οι ίδιοι για κληρώσεις αθλητικών εφημερίδων. Αλλά τη μέρα που ήρθε το στοίχημα, η λέξη άλλαξε εντελώς το νόημά της.
Μέσα στις τσέπες, ανάμεσα στις σελίδες βιβλίων, πάνω σε τραπέζια, ήταν παντού. «Ένα κουπόνι να μελετήσουμε» δεν χρειαζόσουν τίποτα άλλο. Κοιτούσες το μονοσέλιδο και προσπαθούσες να φανταστείς την εξέλιξη της κάθε αναμέτρησης.

Ένα πανεύκολο παιχνίδι που θα μας κάνει “πλούσιους”

Και το… μαγικό ήταν ακριβώς εκεί. Στο «πάσο»! Ήρθε κάποιος στα 18 σου και σου είπε «σου δίνω 100 ματς, διάλεξε 4 και πες μου πόσο θα έρθουν». Πόσο εύκολο σου ακούστηκε φίλε σημερινέ 40άρη. Θυμάσαι; Πφφφ, γελοίο. Πίστευες ακράδαντα πως μπορείς να βρεις και 6 και 7 και 8 παιχνίδια. Τι στο καλό, 100 είχε η λίστα, δεν μπορούμε να βρούμε 5-6;

Άλλωστε, σημερινέ 40άρη, τα εύκολα θα έπαιζες, το θυμάσαι, ε; «Χάνουν μωρέ η Ρεάλ και η Γιουβέντους; Και άντε και χάσανε, πόσες φορές θα χάσουνε μέσα στη σεζόν;».

Ένα όνομα (ομάδας), τόσες αναμνήσεις

Ναι αλλά η Γιουβέντους και η Ρεάλ που μέχρι τότε ήξερες παίζανε κάθε Κυριακή. Στοίχημα όμως μπορούσες να παίξεις κάθε μέρα.

Και από εκεί που οι αθλητικές εφημερίδες της δεκαετίας του 1990 είχανε 2-3 σελίδες «διεθνή», άρχισε ο καταιγισμός. Γιατί το στοίχημα δεν ήταν μόνο ένα παιχνίδι, ήταν το βασικό ερέθισμα για να μάθει ο κάθε νέος τις ομάδες του κόσμου.

Η Κομποστέλα και η Σαλαμάνκα από την Ισπανία, η Ρετζιάνα και η Βιτσέντζα από την Ιταλία, η Αλεν και η Κόμπλενζ από τη Γερμανία, η Σεντάν από τη Γαλλία, η Λιρς και η Λομέλ από το Βέλγιο, η Μπέιρα Μαρ από την Πορτογαλία, η Τσέστερ για τους μερακλήδες που παίζανε μικρές Αγγλίας.
Ξέρω, πρέπει να κάνω μια παύση τώρα. Να σκουπίσεις το δάκρυ συγκίνησης. Να θυμηθείς τα μεγάλα ταμεία, να να βρίσεις άλλη μια φορά την…. καταραμένη που σου χάλασε εκείνο το δελτίο που θα έβγαζες τις καλοκαιρινές διακοπές.

Άνθρωπος είσαι, σπας, λυγάς. Είναι έντονες αναμνήσεις αυτές. Μεγάλες στιγμές, σπουδαίες ιστορίες που μόνο ένας παίκτης στοιχήματος τόσων χρόνων μπορεί να έχει.

Απο το Teletext της ΕΡΤ στο Live Streaming

Και αυτές οι ομάδες φίλε μου, το ξέρεις πως ήταν διαστημικές. Έπαιζαν μπαλάρα, είχαν γηπεδάρες, τρελό κόσμο, σούπερ φανέλες, παιχταράδες και όλα τα συναφή.
Γιατί έτσι τη φανταζόσουν την Ντάγκεναμ εντ Ρέντμπριτζ το 2002, όταν αναβόσβηνε το όνομά της στο teletext στον άσαρο που είχες ποντάρει απέναντι στην Κιντερμίστερ.
Πλήθος κόσμου να πανηγυρίζει το γκολ της Ιστρ στο 92’, όταν ισοφάριζε τη Γκενιόν και έβγαινε το χινάρι στη Β’ Γαλλίας της Παρασκευής. Όχι όπως σήμερα, που ξενερώνεις βλέποντας αυτά τα Live Streaming και διαπιστώνεις πως στα εντός η Νιόρ μαζεύει μέχρι τα τρίτα ξαδέρφια των παικτών.

Μετά το over, τώρα και το under

Και πάνω φίλε μου 40αρη που άρχισες να συνειδητοποιείς πως το παιχνίδι έχει τις παγίδες του και δεν θα γίνεις πλούσιος με τα σημεία, σου φέρανε τα over!

Ωραία πονταρίσματα σε γκολάκια. Όχι ψόφια πράγματα σαν το Προπο-γκολ που έβγαινε 4-1 το Μπαρτσελόνα-Αλαβές και έχανες το δελτίο γιατί ήρθε 3-3 το Χαραυγιακός-Βύζας Μεγάρων.
Και τα ματς τώρα δεν είναι 100, έχουν γίνει καμιά 500αρα. Και ψάχνουμε 3-4 που θα έχουν γκολάκια. Εδώ είμαστε, «αυτό μας το κρύβανε τόσα χρόνια γιατί ξέρανε πως θα τους τα πάρουμε» σκέφτηκες. Και όρμησες να τους μαδήσεις

Δεν θα σου πω τη συνέχεια. Την ξέρεις. Θα σου πω μόνο πως σήμερα κάτι περίεργοι νομίζουν πως θα τα τσεπώσουν από τα under! Τους περιποιήθηκε όμως ο Τσουβέλας στο Πιάσε 13αρι του BetMarket.gr.

Από τα πρακτορεία στις στοιχηματικές ιστοσελίδες

Παλιά σε είχαν φάει τα δρομολόγια μέχρι το πρακτορείο της γειτονιάς σου ενώ τώρα με ένα κλικ στον browser σου βρίσκεσαι στο “πρακτορείο” σε κλάσματα του δευτερολέπτου! Ποιες είναι όμως εκείνες οι ιστοσελίδες στοιχήματος που ξεχωρίζουν στην Ελλάδα;

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα όπως είναι η Stoiximan, να δείτε αναλυτικές αξιολογήσεις και πληροφορίες καθώς και τις κριτικές των παικτών για όλα τα στοιχηματικά site.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα