Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παναγιωτόπουλος για Έβρο: “Ο συναγερμός παραμένει”

Κοινοποίηση

panagiotopoulos-evros



Έβρος – Η Τουρκία έδιωξε τους μετανάστες που βρίσκονταν στα σύνορα. Δεν λήγει ο συναγερμός τονίζει ο ΥΕΘΑ. 

Την απόφαση της Τουρκίας να αποσύρει τους εκατοντάδες μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στον καταυλισμό κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, στον Έβρο, σχολιάσει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, τόνισε πως ο συναγερμός στον Έβρο παραμένει, δεν λήγει, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταβεί και ο ίδιος στην περιοχή για να επιθεωρήσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κίνηση της Τουρκίας να απομακρύνει τους μετανάστες σχετίζεται με την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που εντοπίστηκαν ΄κρούσματα στην περιοχή.

Έβρος: Ο συναγερμός δεν λήγει 

“Παρακολουθούμε όλα τα μέτωπα εις τα οποία εμπλεκόμεθα. Προσπαθούμε να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις, την επόμενη μέρα. Ασφαλώς δεν εφησυχάζουμε, προσέχουμε τα νώτα μας και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε απέναντι σε κάθε κακοτοπιά, είτε προέρχεται εκ παραδρομής, είτε όχι” τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξηγώντας πως “πιθανόν να μεταβώ στον Έβρο για να διαπιστώσω -θα αποφασιστεί αυτό στην επόμενη ώρα-, αυτό που λαμβάνω ως πληροφορία, δηλαδή διαλύεται ο καταυλισμός των μεταναστών που έχουν απομείνει εκεί στις Καστανιές”. 

“Κι αυτοί επιβιβάζονται σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στο εσωτερικό της χώρας. Είναι ασφαλώς μια σημαντική εξέλιξη. Φαίνεται δηλαδή ότι η Τουρκία κατά κάποιο τρόπο αλλάζει στάση, εμείς ωστόσο δεν αλλάζουμε τη διάταξη μας. Ο συναγερμός παραμένει δεν λήγει. Τηρούμε στάση αναμονής. Δεν σπεύδουμε να θριαμβολογήσουμε ή να πούμε μεγάλα λόγια για περιφανείς νίκες” συμπλήρωσε ο ΥΕΘΑ.

“Δεν λήγει ο συναγερμός κι όταν θα έχουμε πλήρη εικόνα θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, ασφαλώς σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και φυσικά με τον Πρωθυπουργό, με τον οποίον συνεργαστήκαμε, εισηγηθήκαμε τις εντολές του οποίου ακολουθήσαμε, για να αναπτύξουμε το σχέδιο άμυνας του Έβρου, το οποίο όπως φαίνεται έπιασε τόπο” κατέληξε σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα σύνορα ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα