Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πειθαρχεί στην καραντίνα ο Εχίνος – Άδειοι δρόμοι και κάτοικοι στα σπίτια τους

Κοινοποίηση

exinos



Εχίνος: Πειθαρχούν στο καθεστώς υψηλής καραντίνας οι κάτοικοι – Άδειοι δρόμοι και ίχνος ζωής στον οικισμό. 

Σε καθεστώς υψηλής καραντίνας για 14 ημέρες τέθηκε από την περασμένη Τετάρτη ο Εχίνος στην ορεινή Ξάνθη, με τους κατοίκους να δείχνουν πειθαρχία στα μέτρα που τους έχουν επιβληθεί.

Ο θάνατος ενός ηλικιωμένου άνδρα από τον Εχίνο που είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, σε συνδυασμό με άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον οικισμό, ήταν αρκετά για να προκαλέσουν την κινητοποίηση των υγειονομικών υπηρεσιών και να επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός και απαγόρευση της κυκλοφορίας.

exinos-2

Η ζωή στον Εχίνο δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον το πρόσφατο παρελθόν, με τους δρόμους να έχουν ερημώσει πλήρως και τους κατοίκους να έχουν κλειστεί μέσα στα σπίτια τους. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τους κτηνοτρόφους που διαθέτουν κτηνοτροφικές μονάδες έξω από τον οικισμό.

Η τροφοδοσία του οικισμού πραγματοποιείται κανονικά καθώς και η διανομή των φαρμάκων. Τα τρόφιμα φτάνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο και από εκεί οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τροφίμων τα διανέμουν μέσω delivery στους κατοίκους.

Την Κυριακή το μεσημέρι ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τον Δήμο Μύκης και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό καθώς και την εξέλιξη των μέτρων που έχουν ληφθεί.

exinos

exinos

exinos

exinos

exinos

exinos

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα