Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρεκόρ φάρσας στην Πυροσβεστική Ξάνθης

Κοινοποίηση

farses-pyrosvestiki-xanthis



Συνεχίζουν την κακία συνήθεια να καλούν την Πυροσβεστική και να κάνουν φάρσες οι κάτοικοι στην Ξάνθη 


Την αρνητική πρωτιά στις φάρσες προς την Πυροσβεστική διατηρεί η Ξάνθη. Οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να προχωρούν στην κακία συνήθεια της φάρσας προς το τηλεφωνικό κέντρο των Πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ξάνθης, προκαλώντας άσκοπες μετακινήσεις.

Πρόκειται για μια συνήθεια που τα τελευταία χρόνια καταγράφει ανοδική πορεία, ενώ η Ξάνθη διατηρεί το ρεκόρ φάρσας σε όλη την Θράκη.

Περισσότερες φάρσες στην Ξάνθη 

Το 2019 κατεγράφηκαν συνολικά 157 ψευδείς αναγγελίες συμβάντων στο τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Ξάνθης, ήτοι πρακτικά φάρσες. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του XanthiNea.gr, οι φάρσες δεν περιορίζονται μόνο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης αλλά επεκτείνονται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σταυρούπολης το τηλέφωνο χτύπησε 12 φορές μέσα στο ίδιο έτος για ψευδείς αναγγελίες συμβάντων ενώ 36 φάρσες σημειώθηκαν στην Π.Υ. της ΒΙΠΕ Ξάνθης.

Τα στοιχεία αν και τραγελαφικά δεν είναι πρωτόγνωρα για την περιοχή. Το 2018, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης είχε δεχθεί 117 κλήσεις στο τηλεφωνικό της κέντρο που αφορούσαν ψευδείς αναγγελίες συμβάντων, επρόκειτο δηλαδή για φάρσες. Αντίστοιχα περιστατικά είχαν σημειωθεί και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σταυρούπολης, που δέχθηκε 4 φάρσες το 2018, καθώς και στην Π.Υ. της ΒΙΠΕ Ξάνθης που έπεσε θύμα φάρσας 19 φορές. Πρακτικά, συνολικά το 2018 οι Πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιοχής δέχθηκαν 140 ψευδείς αναγγελίες συμβάντων.

Αρνητική πρωτιά στη Θράκη 

Οι τηλεφωνικές φάρσες στην Πυροσβεστική δεν είναι… σπορ μόνο των κατοίκων της Ξάνθης. Αντίστοιχα περιστατικά καταγράφονται κάθε χρόνο σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια της Θράκης. Η Ξάνθη ωστόσο διατηρεί την αρνητική πρωτιά με τις περισσότερες φάρσες και το 2019 (όπως συνέβη και το 2018). Η Π.Υ. Κομοτηνής δέχθηκε 122 φάρσες τη χρονιά που πέρασε ενώ από 28 και 42 τηλεφωνικές φάρσες δέχθηκαν τα Π.Κ. Σαππών και Ιάσμου αντίστοιχα. Στην Αλεξανδρούπολη συνολικά σημειώθηκαν 108 ψευδείς αναγγελίες συμβάντων στο τηλεφωνικό κέντρο ενώ στην Ορεστιάδα 51 και στο Διδυμότειχο 24.

Οι ψευδείς αναγγελίες προς τα τηλεφωνικά κέντρα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών εκτός από πράξεις ανευθυνότητας προκαλούν και οικονομική ζημιά, μιας και υπάρχουν άσκοπες μετακινήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων. Αν αναλογιστεί δε κανείς ότι την ίδια στιγμή μπορεί κάποιος άλλος να έχει πραγματική ανάγκη από την επέμβαση των Πυροσβεστών τότε η ανευθυνότητα ορισμένων ξεπερνά κάθε πλαίσιο λογικής σκέψης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα