Στην Ξάνθη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τους φοιτητές από Τουρκία

xanthi-foitites

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καταφτάνει στην Ξάνθη προκειμένου να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους στους φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία. 

Τις τελευταίες ημέρες φοιτητές που σπουδάζουν στην Τουρκία, από την Ξάνθη και την Κομοτηνή, επέστρεψαν στη Θράκη και έχουν τοποθετηθεί σε ξενοδοχεία εκτός αστικού συνοικισμού.

Στους φοιτητές που έχουν επιστρέψει στην Ξάνθη τους έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες από την Περιφέρεια, ωστόσο όπως ανακοινώθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει και τα σχετικά τεστ ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιος φορέας του κορονοϊού.

"Ειδικό κλιμάκιο θα πετάξει με ελικόπτερο από 8 στελέχη της Γενικής Γραμματείας, 4 συνεργεία για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, τα απαραίτητα τεστ, θα παραμείνουν σε καραντίνα και τη Δευτέρα που θα βγουν τα αποτελέσματα, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση και με βάση το πρωτόκολλό μας" σημείωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Ξάνθη: Επέστρεψαν και άλλοι φοιτητές 


Επιπλέον 60 φοιτητές, καθώς και ένα βρέφος, υποδέχθηκε η Περιφέρεια ΑΜΘ το Σάββατο 28 Μαρτίου μέσω του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φοιτητών που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία μέχρι στιγμής σε 150.

Για την επιστροφή του νέου γκρουπ φοιτητών κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνεργάστηκαν για ακόμη μια φορά η Περιφέρεια ΑΜΘ και όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Υπό τον συντονισμό της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας κ. Ζωής Κοσμίδου και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, οι φοιτητές και το βρέφος μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθης όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης επισκέφθηκαν τους φοιτητές που βρίσκονται από την Παρασκευή σε καραντίνα σε ξενοδοχεία του Έβρου και της Ξάνθης αντίστοιχα και συνομίλησαν μαζί τους προκειμένου να διαπιστώσουν ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ζήτημα και ότι όλα βαίνουν καλώς με τη διαμονή τους.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال