Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βροχή τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις στην ΑΜΘ

Κοινοποίηση

askopes-metakiniseis



Την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου επιβλήθηκαν 252 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ 

Απρόθυμοι να προσαρμοστούν στην επιβολή του μέτρου περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων φαίνεται πως παραμένουν αρκετοί κάτοικοι στην Ξάνθη και ευρύτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Παρά το ιδιαίτερα τσουχτερό πρόστιμο των 150 ευρώ που καλούνται να καταβάλουν όσοι κυκλοφορούν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε επιχειρούν άσκοπες μετακινήσεις, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνεχίζουν να μην… μένουν σπίτι.

Βροχή τα πρόστιμα – 252 σε 5 ημέρες 

Οι έλεγχοι που διενεργεί η Αστυνομία είναι συνεχείς και εντατικοί. Περιπολικά της Αστυνομίας επιχειρούν εντοπίζονται τόσο σε κεντρικά σημεία των δρόμων όσο και σε περιπολίες μέσα στον αστικό ιστό αλλά και τα περίχωρα και τους αγροτικούς οικισμούς. Μόλις την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου βεβαιώθηκαν 252 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις.

Αναλυτικά τα πρόστιμα μέσα στις πρώτες πέντε ημέρες (τη Δευτέρα, όταν και ξεκίνησε το μέτρο, οι Αστυνομικοί αρκέστηκαν σε συστάσεις) έχουν ως εξής: 

  • Τρίτη 24/03 43 παραβιάσεις στην ΑΜΘ
  • Τετάρτη 25/03 47 παραβιάσεις στην ΑΜΘ
  • Πέμπτη 27/03 55 παραβιάσεις στην ΑΜΘ
  • Παρασκευή 28/03 57 παραβιάσεις στην ΑΜΘ
  • Σάββατο 29/03 50 παραβιάσεις στην ΑΜΘ

Αρκεί μάλιστα να αναλογιστεί κανείς πως δεδομένης της περιορισμένης δύναμης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, που παραμένουν υποστελεχωμένες, οι έλεγχοι αν και εντατικοί και συνεχείς παραμένουν και αυτοί με τη σειρά τους περιορισμένοι. Αντιστοίχως και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί είναι χαρακτηριστικά της απειθαρχίας που παρουσιάζουν αρκετοί στην εφαρμογή των νέων μέτρων.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα