Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Φτιάχνουν μάσκες από 3D εκτυπωτές – Ασπίδα για τον κορονοϊό

Κοινοποίηση

xanthi-3d-maskes

Την πιο σύγχρονη τεχνολογία χρησιμοποιούν εθελοντές στην Ξάνθη στην προσπάθεια τους να συνδράμουν στις ανάγκες προστασίας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό.

Μια ομάδα εθελοντών, αποτελούμενη από ιδιώτες και επαγγελματίες που έχουν στην κατοχή τους 3D εκτυπωτές, έφτιαξαν μάσκες υπό τη μορφή ασπίδας προσώπου, για το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. 
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που στηρίζει τον αγώνα που καταβάλει το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου της Ξάνθης, με την περιοχή να μετράει ήδη 10 κρούσματα κορονοϊού και δύο καταγεγραμμένους νεκρούς που είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό. 
Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή ειδών προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με την εφαρμογή τρισδιάστατης εκτύπωσης, για να επιταχυνθεί η κάλυψη αναγκών με δεδομένη την παγκόσμια έλλειψη υλικών. 
Οι εθελοντές που έχουν συγκεντρωθεί στην Ξάνθη και ξεκίνησαν την παραγωγή του υλικού, απευθύνουν έκκληση σε πολίτες που διαθέτουν 3D εκτυπωτή και θέλουν να συνεισφέρουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, για να συνδράμουν στο έργο τους.

Επικοινωνία με τους εθελοντές

Ανέστης Παπαχρήστου
Κομνηνός Γκαβράς

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα