Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Θρήνος για τον 46χρονο Κυριάκο που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

Κοινοποίηση



Κύμα θλίψης σκόρπισε στην Ξάνθη η είδηση του θανάτου του 46χρονου Κυριάκου Μ., από το Κουτσό, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό. 

Πρόκειται για το δεύτερο θετικού κρούσμα του ιού που χάνει τη ζωή του στην Ξάνθη, μετά τον ηλικιωμένο άνδρα από τον Εχίνο.

Ο 46χρονος στρατιωτικός, που υπηρετούσε σε μονάδα του Δ’ ΣΣ στην Ξάνθη, βρέθηκε θετικός πριν από μερικές ημέρες στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης.

«Δυστυχώς σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες είχαμε τον πρώτο Θάνατο από COVID- 19. Πρόκειται για άνδρα 46 ετών από την περιοχή της Ξάνθης, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Α.» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΓΝΑ και σημειώνεται πως «Η Διοίκηση και το προσωπικό του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους, στους οικείους του.»

Όσον αφορά στα υπόλοιπα περιστατικά σημειώνεται: «Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 26.03.2020, και ώρα 15:00, στο Π.Γ.Ν.Α. νοσηλεύονται συνολικά, 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προέρχονται από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Απ’ αυτά, τα 4 νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Π.Γ.Ν.Α.»

Και η ανακοίνωση του διοικητή του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης καταλήγει με την ίδια σημείωση: «στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, απαιτείται να επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη, σεβόμενοι πλήρως τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».»

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα