Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

800 ευρώ και στους παραγωγούς Λαϊκών αγορών της Ξάνθης

Κοινοποίηση

800 ευρώ και στους παραγωγούς Λαϊκών αγορών της Ξάνθης

Στο μετρό ενίσχυσης με το επίδομα των 800 ευρώ εντάσσονται και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, τόσο της Ξάνθης όσο και ολόκληρης της χώρας.

Σε ανακοίνωση του ο δήμος Ξάνθης ενημερώνει για αυτή την εξέλιξη και τονίζεται πως πρόκειται για το αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας του δημάρχου και του βουλευτή της ΝΔ. Σπύρου Τσιλιγγίρη. Ωστόσο, την ίδια στιγμή από πλευράς του αρμόδιου υπουργού ανακοινώθηκε πως πρόκειται για μέτρο που δεν αφορά μόνο την Ξάνθη αλλά τους παραγωγούς όλης της χώρας.

Η ανακοίνωση του δήμου

Μετά την κοινή προσπάθεια που κατέβαλαν τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης όσο και ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης με παρεμβάσεις τους στο Υπουργείο Οικονομικών,  εντάσσονται και οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών της Ξάνθης  στο βοήθημα προστασίας και στήριξης των 800 ευρώ.

Δημοσιεύτηκε το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης αρ.1587 η σχετική απόφαση και οι παραγωγοί μέχρι σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου 2020 θα πρέπει να απευθυνθούν στους λογιστές τους ώστε να υποβάλουν την αιτήσεις τους.

Σε όλη την Ελλάδα το μέτρο

“Υπεγράφη η ΚΥΑ για την επέκταση χορήγησης των 800 ευρώ και στις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 20 άτομα. Μέσα σε αυτήν την περίμετρο θα μπουν και οι παραγωγοί Λαϊκών αγορών που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν σε άλλη γεωγραφική περιοχή.”

Όπως σημείωσε ο Κος Σταικούρας οι παραγωγοί αυτοί είναι περίπου 4.000. “Θα προσπαθήσουμε η καταβολή των χρημάτων να γίνει αυτή την εβδομάδα, το αργότερο την επόμενη”

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα