Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άγιο Φως: Έτσι θα έρθει στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες

Κοινοποίηση

Άγιο Φως: Έτσι θα έρθει στην Ελλάδα - Όλες οι λεπτομέρειες



Με αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας και όχι με κυβερνητικό αεροσκάφος θα φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως. 

Η κυβέρνηση σχεδόν από την πρώτη στιγμή είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να μην μεταφερθεί καθόλου το Άγιο Φως στην Αθήνα τόσο για συμβολικούς λόγους όσο και για να δείξει ότι η ζωή συνεχίζεται.

Ακολούθησαν μπαράζ συσκέψεων και διπλωματικές διαβουλεύσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με το Ισραήλ για το πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο το κυβερνητικό αεροσκάφος πήγαινε με πολυμελή ελληνική αντιπροσωπεία στο Ισραήλ, έπαιρνε το Άγιο Φως και το έφερνε στην Αθήνα, απ’ όπου με πτήσεις έφτανε σε ολόκληρη την επικράτεια.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN, φέτος, λόγω κορονοϊού, αποφασίστηκε η μεταφορά του να μην γίνει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αλλά με αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας, με μόνο δύο επιβάτες.

Στο αεροπλάνο θα βρίσκονται ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα πατέρας Δαμιανός, μαζί με τον βοηθό του.

Στο Ισραήλ κανείς από τους δύο δεν θα κατέβει από το αεροπλάνο γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αν γίνει αυτό, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Το Άγιο Φως θα έρθει από τα Ιεροσόλυμα συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και θα παραδοθεί στο αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στην Αθήνα, γύρω στις 7 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” φέτος δεν θα υπάρξει υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους.

Θα υπάρχει ένα μικρό άγημα 8 ατόμων, ενώ στο αεροδρόμιο θα βρίσκεται από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστας Βλάσης, ενώ παρών θα είναι και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Άγιο Φως: Πώς θα φτάσει σε όλες τις πόλεις 

Όσον αφορά στη μεταφορά του στην υπόλοιπη χώρα, έχει αποφασιστεί, σύμφωνα με το OPEN, να υπάρξει πτήση για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν θα υπάρξουν ειδικές πτήσεις για άλλες πόλεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, θα μεταφερθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα σταδιακά, με πτήσεις της επόμενης ημέρας.

Βέβαια, ακόμα παραμένει άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσει το Άγιο Φως στους πιστούς, λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ .

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε δηλώσει: “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την κατ’ οίκον μεταφορά του” από τους δήμους της χώρας.

Αυτή η πρωτοβουλία -όσο κι αν αντιπροσωπεύει μία βαθύτερη ανάγκη όλων μας- κινδυνεύει να δώσει λάθος μήνυμα και παράδειγμα” Εξήγησε πως «υπάρχει κίνδυνος» εκατοντάδες ή και χιλιάδες εργαζόμενοι ή εθελοντές των Δήμων να μετακινούνται στους δρόμους σε όλη τη χώρα, προκειμένου να φέρουν το φως σε κάθε δημότη, «ακυρώνοντας την προσπάθεια όλων μας, το κοινό μας στοίχημα για παραμονή κατ οίκον».

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, συστήνοντας του πως «πρέπει όλοι οι Δήμοι να απέχουν από ανάλογες δράσεις, τις οποίες δεν θα επιτρέψουμε».
enikos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα