Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Άκυρο από Χαρδαλιά στο “κατ’ οίκον” Άγιο Φως του Δήμου Ξάνθης

Κοινοποίηση

Χαρδαλιάς

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να μην επιτρέψει στους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ξάνθης, να διανέμουν κατ’ οίκον το Άγιο Φως γνωστοποίησε ο κύριος Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ενημερώθηκε για την πρόθεση των Δήμων να μεριμνήσουν ώστε το Άγιο Φως να φτάσει πόρτα πόρτα σε όλους τους κατοίκους, ωστόσο τόνισε πως πρόκειται για μια κίνηση που θα δείξει “το κακό παράδειγμα”.

Χαρακτηριστικά επισήμανε πως χιλιάδες εργαζόμενοι και εθελοντές θα ξεχυθούν στον δρόμο για να μοιράσουν το Άγιο Φως και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και το πλάνο πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα τόνισε πως ήδη ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσε πως δεν θα επιτραπεί στους Δήμους να προχωρήσουν ένα τέτοιο πλάνο.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης 

Νωρίτερα ο Δήμος Ξάνθης προχώρησε στην έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης:

Από το Βράδυ του Σαββάτου και  για όσο χρόνο χρειαστεί,  ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ξάνθης και την  Αστυνομική  Διεύθυνση   Ξάνθης,  θα φροντίσει ώστε το κάθε σπιτικό απ΄ άκρη σε άκρη , σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου Ξάνθης,  να λάβει το Άγιο Φως της Ανάστασης.


Το Σάββατο 18 Απριλίου 2020 δίκτυο εθελοντών μαζί με δημοτικούς υπαλλήλους και τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης,  θα αναλάβει να μεταφέρει με ασφάλεια το Άγιο Φως στην πόρτα όλων των πολιτών του Δήμου Ξάνθης.


Ο Δήμος Ξάνθης οργανώνει αυτή τη δράση, διασφαλίζοντας το «Μένουμε στο σπίτι» και από όλους τους χειρισμούς που θα ακολουθηθούν,  τηρώντας συγκεκριμένο πρωτόκολλο,  θα  έχουν τη μέγιστη προστασία πολίτες και εθελοντές.


Σύντομα ο Δήμος Ξάνθης θα δώσει αναλυτικές οδηγίες ώστε,  όλοι να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα,  για να λάβουν το Άγιο Φως.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα