Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απαράδεκτη “σιωπή” για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Απαράδεκτη “σιωπή” για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ξάνθη



Ως επιεικώς απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η στάση που διατηρούν οι επίσημοι φορείς διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού στην Ξάνθη στο κομμάτι της ενημέρωσης και της παροχής ουσιαστικής πληροφόρησης. 

Τη στιγμή που οι ίδιοι φορείς (Νοσοκομείο, Περιφέρεια, Δήμοι, Υπουργείο, Πολιτική Προστασία) βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ με δεκάδες ανακοινώσεις για “δράσεις”, “κατορθώματα”, “προγράμματα” αλλά και μια σειρά από αναρίθμητες πράξεις αυτοπροβολής, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα έχει πέσει μαύρο στην ενημέρωση.

Κάθε τόσο ανακοινώνονται μέτρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακριβείς και επίσημες πληροφορίες που να τα δικαιολογούν πλήρως 

Παρά το γεγονός ότι εδώ και ημέρες δεκάδες απασχολούμενοι και ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ γνωστοποίησαν επιστολή τους με την οποία επισήμαιναν την ανάγκη για ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, μέχρι και σήμερα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Αντιθέτως, σε πόλεις όπως η Ξάνθη επιβάλλονται ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα χωρίς να υπάρχει επαρκής διευκρίνιση για τους λόγους εφαρμογής τους. Στοιχεία γύρω από τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού, το ποσοστό των ατόμων που έχουν αναρρώσει αλλά και τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού στην περιοχή παραμένουν παντελώς άγνωστα.

Θα περίμενε κανείς ότι σε τέτοιου είδους κρίσεις θα υπήρχε μια ολοκληρωμένη και άμεση (ταχύτατη) παροχή πληροφοριών προς τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες διατηρούν το δικαίωμά τους στην ενημέρωση και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται να τους επιβληθούν περιοριστικά μέτρα οφείλουν να γνωρίζουν τους λόγους που αυτά εφαρμόζονται.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα