Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ζουν μια μέρα χωρίς ρεύμα – Σε απελπισία κάτοικοι στην Ξάνθη

Κοινοποίηση



Βροχή παραπόνων από απηυδισμένους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης δέχεται το XanthiNea.gr τις τελευταίες ώρες. 

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπληξαν την περιοχή την Κυριακή σημειώθηκαν δεκάδες βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι διακοπές ρεύματος.

Σε κάποιες των περιπτώσεων οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρισμού κράτησαν μόλις μερικές ώρες, ωστόσο σε άλλες η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως επιεικώς απαράδεκτη.

Ο λόγος για οικισμούς όπως η Διομήδεια, οι Τοξότες και το Μέγα Τύμπανο, με τη διακοπή ρεύματος να αγγίζει τις 24 ώρες και τους κατοίκους να έχουν περιέλθει σε απελπισία. Όπως επισημαίνουν δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να μαγειρέψουν ενώ πολλοί που κάνουν χρήση ηλεκτρικών σωμάτων για τη θέρμανσή τους διαβιούν τις τελευταίες ώρες στο κρύο!

Προβλήματα για την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος καταγράφονται και στο Σέλερο ενώ σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έχουν περιέλθει ηλικιωμένοι κάτοικοι αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Τα συνεργεία επιδιόρθωσης των βλαβών βρίσκονται επί ποδός από την Κυριακή ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή και συνεργείων από άλλες περιοχές τα οποία καταφτάνουν για να αντιμετωπίσουν τις βλάβες.

Η κακοκαιρία προκάλεσε ιδιαίτερα σοβαρές καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής, σε αρκετά σημεία, με τις δεκάδες βλάβες να έχουν δημιουργήσει το εκτεταμένο πρόβλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα