Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΣΕΕ : Να δοθεί και στους μακροχρόνια άνεργους το επίδομα των 800 ευρώ

Κοινοποίηση

gsee



Τη λήψη άμεσων μέτρων και για τους μακροχρόνια ανέργους στη χώρα μας, οι οποίοι αγγίζουν τις 470.000, ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), ενώ την επέκταση του έκτακτου επιδόματος γι’ αυτή την κατηγορία αξιώνουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τη λήψη άμεσων μέτρων και για τους μακροχρόνια ανέργους στη χώρα μας, οι οποίοι αγγίζουν τις 470.000, ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Οι μακροχρόνια άνεργοι είναι αβοήθητοι στην πανδημία

«Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ αυτών, μένουν αβοήθητοι, όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα, λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους. Προβλήματα, τα οποία εντείνονται εν μέσω πανδημίας», επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία καλεί το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει εδώ και τώρα στην έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, με την οποία θα ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων.


«Οι συγκεκριμένοι άνεργοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και η πολιτεία επιβάλλεται να τους στηρίξει οικονομικά», τονίζει η ΓΣΕΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα