Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαρδαλιάς από Ξάνθη: Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα δείγματα

Κοινοποίηση

Χαρδαλιάς από Ξάνθη: Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα δείγματα



«Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα δείγματα που ελήφθησαν από κατοίκους ώστε να λάβουμε αποφάσεις για το Δροσερό» σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς από την Ξάνθη

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στην Ξάνθη ύστερα από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος στον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, τόνισε σε δηλώσεις του πως η ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης αντιμετωπίζεται ως επιδημιολογικό φορτίο και φαινόμενο και στόχος είναι να μην υπάρξουν πολλαπλασιαστές.

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μια τεράστια επιχείρηση που από χτες το βράδυ έχει οργανωθεί. 335 δείγματα στον μεγάλο οικισμό στο Δροσερό. Αντιπροσωπευτικότητα υπάρχει σε όλα τα δείγματα έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα αυτά θα αποτελέσουν και τη βάση που έχουμε για την επόμενη μέρα για την ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και με τον δήμο και με τον δήμαρχο και με τον περιφερειάρχη. Με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς λειτουργήσαμε υποδειγματικά τις τελευταίες ώρες έτσι ώστε να μπορέσουμε σε άμεσο χρόνο να πάρουμε τα δείγματα αυτά.

Αυτό που ζητάω από την ευρύτερη περιοχή και από όλους τους κατοίκους είναι να μείνουν στο σπίτι τους . Είναι εξαιρετικά σημαντικό υπάρχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή, αυτό είναι που μας κινητοποίησε χτες για να βρεθούμε εδώ πέρα, δεν χρειαζόμαστε νέες εστίες, αν  υπάρξουν νέες εστίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πάρουμε εκείνα τα μέτρα. Ότι μέτρο παίρνουμε είναι για να διαφυλάξουμε την δημοσία υγεία. Δεν είναι καιρός ούτε για συνομωσιολογίες ούτε για θεωρίες. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και όπου υπάρχουν τέτοια είδους ζητήματα πρέπει να μην αφήνουμε να υπάρχει εξάπλωση του ιού.

Όλα τα μέτρα είναι ανοιχτά. Σε όλη την Ελλάδα. Όπου υπάρχει ζήτημα, προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Αλλά δεν υπάρχουν οριζόντια ζητήματα. Έχει να κάνει με την χωροταξία, με τα δεδομένα, με μια σειρά πραγμάτων που προσπαθούμε να τα αξιολογούμε ώστε να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις.»

Ερωτηθείς  για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών από τον οικισμό στο Δροσερό  Ξάνθης, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε πως σήμερα το βράδυ αναμένουν τα αποτελέσματα, ήδη έχουν φύγει για τα εργαστήρια.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα έκτακτα μέτρα θα συνεχίσουν ενώ  τόνισε πως αντιμετωπίζουν συνολικά την περιοχή ως επιδημιολογικό φορτίο και φαινόμενο. «Δεν θέλουμε να υπάρξουν πολλαπλασιαστές. Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τρόμο και για πανικό. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε καθαρό μυαλό και να μείνουμε σταθεροί στο δόγμα που ακολουθούμε σε όλη την Ελλάδα.  Μένουμε στο σπίτι,.. και αν κάπου αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό,  για την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Να μείνουν όλοι στο σπίτι τους» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα