Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καιρός: Καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Κοινοποίηση

kairos

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τα βόρεια – βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην κεντρική και βόρεια χώρα (της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου), τις ισχυρές βροχές και κατά τόπους τις σποραδικές καταιγίδες, καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι που θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ, τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους, πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, οι οποίες γρήγορα στα δυτικά θα ενταθούν και θα είναι τοπικά ισχυρές, ιδιαιτέρως στην κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά, κατά τόπους πυκνές από το μεσημέρι ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, σταδιακά της ανατολικής Μακεδονίας και από αργά τη νύχτα και της Θράκης (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα).

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων 6 με 8, πιθανώς τη νύχτα στο Θρακικό τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα