Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Καταργούνται τα sms στο 13033 και τα έντυπα μετακίνησης

Κοινοποίηση

Καταργούνται τα sms στο 13033 και τα έντυπα μετακίνησης



Πέτσας: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις μετά τις 4 Μαΐου – Τι είπε για το άνοιγμα των εκκλησιών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς τη χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή τι χωριό του.

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων. Όπως πρόσθεσε αυτή η παράμετρος θα ισχύει και για ένα χρονικό διάστημα μετά τις 4 Μαΐου.

Για τα σχολεία τόνισε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας. Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα.

Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Επεσήμανε τέλος ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την γ.γ αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα