Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κλειστά τα κοιμητήρια σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή

Κοινοποίηση

Κλειστά τα κοιμητήρια σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή



Κλειστά θα είναι τα κοιμητήρια όλης της χώρας σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι πιστοί στην Ξάνθη που είχαν συνηθίσει κάθε χρόνο τέτοια ημέρα να επισκέπτονται τον χώρο των δημοτικών κοιμητηρίων, να ανάβουν κεράκια και να παρακολουθούν την περιφορά του επιταφίου, καλούνται φέτος να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Από τη μεριά του ο δήμος Ξάνθης ανέλαβε να τοποθετήσει κεράκια στα νεκροταφεία για όλους τους πιστούς που δεν τους δίνεται φέτος η δυνατότητα να το πράξουν.

6.000 κεράκια στην Ξάνθη 

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, τονίζει σε μήνυμά του ότι «έτσι τιμούμε και θυμόμαστε τους αγαπημένους μας κι όλοι μαζί προσευχόμαστε από τα σπίτια μας, αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες. Ο συμβολισμός της αποκαθήλωσης του Ιησού Χριστού και της ταφής του, η μεγάλη θυσία που έγινε αιτία και μέσο απολύτρωσης του ανθρώπινου γένους, να μας δείχνουν τον δρόμο του αυτοπεριορισμού, της στέρησης, την κοινωνικής αποστασιοποίησης, του “Μένουμε σπίτι”, για να φτάσουμε προς τη χαρά, την αποδέσμευση, τη λύτρωση, την Ανάσταση».

«Μένουμε σπίτι. Προσευχόμαστε για τους κεκοιμημένους. Το βλέμμα μας στρέφεται προς την επόμενη ημέρα, τη χαρά, την ελπίδα, την Ανάσταση της κοινωνίας μας», καταλήγει το μήνυμα του δημάρχου Ξάνθης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα