Κορονοϊός Στρατός: Πόσα κρούσματα έχουν καταγραφεί στις Ένοπλες Δυνάμεις

Κορονοϊός Στρατός

Κορονοϊός Στρατός: Πόσα κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό ΝαυτικόΦαίνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μέρα με την μέρα κερδίζουν το μεγάλο στοίχημα με την φονική πανδημία, με τα στρατόπεδα να είναι θωρακισμένα απέναντι στην απειλή.

Συνολικά, από την πρώτη ημέρα επιβολής των μέτρων από τον ΕΟΔΥ μέχρι και σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις μετρούν 26 νοσούντες από τον κορονοϊό και έναν νεκρό, τον 45χρονο από την Ξάνθη, που άφησε την ζωή του στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Κορονοϊός Στρατός: 26 νοσούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις


Σύμφωνα με τα στοιχεία του enikos.gr, 18 άτομα νόσησαν από τον Στρατό Ξηράς, 3 από την Πολεμική Αεροπορία και 5 από το Πολεμικό Ναυτικό.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η πλειοψηφία έχει βγει από το νοσοκομείο ή από το καθεστώς περιορισμού, έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον ιό.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον Στρατό Ξηράς, 4 βρίσκονται είτε σε κατ´οίκον περιορισμό είτε στο νοσοκομείο.

Ο αξιωματικός από την Χίο που ήταν στην εντατική έχει πάριε εξιτήριο για το σπίτι του.

Σοβαρή είναι μόνο η περίπτωση ενός στελέχους από την Καστοριά που συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Το Πολεμικό Ναυτικό είχε 2 κρούσματα σε πλοία του Στόλου και 3 περιπτώσεις στο Ναυτικό Νοσοκομείο και το Επιτελείο.

Όλοι έχουν ξεπεράσει την περιπέτεια.

Το ίδιο ισχύει και στην Πολεμική Αεροπορία, με τον αξιωματικό από το Επιτελείο, όπως και οι δύο που επαναπατρίστηκαν από την Ιταλία, με ελαφρά συμπτώματα.

Κορονοϊός Στρατός: Μέτρα προστασίας στις μονάδες


Φαίνεται, λοιπόν, πώς τα μέτρα που έχουν πάρει όλες οι μονάδες, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το ΓΕΕΘΑ, μετά από συσκέψεις του Αρχηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τους Αρχηγούς των Επιτελείων, όχι μόνο θωράκισαν το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και την κοινωνία, αφού τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μένουν μέσα στις μονάδες αλλά κυκλοφορούν στις πόλεις, στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η απόφαση του υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου, να μεταθέσει όλες τις ΕΣΣΟ (Εκπαιδευτική Σειρά Στρατεύσιμων Οπλιτών) για τα μέσα Ιουνίου αλλά και να ματαιώσει όλες τις άδειες, αφαιρώντας το αντίστοιχο χρονικό διάστημα από το τέλος της θητείας.

Ειδήσεις για Ξάνθη: Όλα τα νέα της Ξάνθης με ένα κλικ στην κατηγορία Ξάνθη Νέα
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال