Ματίς Κάστρο: «Να εκτιμήσουμε τα απλά πράγματα στη ζωή»

Ματίς Κάστρο

Tην εμπειρία του στην Ελλάδα, μετά την εμφάνιση του κορονοϊού , περιγράφει  σε ιστοσελίδα της Αργεντινής, το ζευγάρι πρωταθλητών του Νεουκέν (πόλη της Αργεντινής), ο Ματίς Κάστρο, ποδοσφαιριστής της Ξάνθης και η Ζοσεφίνα Ποντέτ , αθλήτρια του χόκει. 

«Βρισκόμαστε σε καραντίνα για περίπου ένα μήνα, έχουμε χάσει ήδη το μέτρημα . Αυτό που βιώνουμε δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, αυτό το 2020 θα θυμόμαστε για πάντα το θλίψη, λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους που πέθαναν από τον ιό», είπε η πρωταθλήτρια  χόκεϊ με πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία.

«Προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και φυσικά και οι δύο προπονούμαστε  πολύ εδώ στο σπίτι», προσθέτει ο επιθετικός της Ξάνθης.

«Σκέφτομαι πολύ την οικογένειά μου στο Νεουκέν και όλους τους φίλους μου που έχω στην Ιταλία και την Ισπανία. Ελπίζω ότι όλα αυτά θα περάσουν σύντομα και μπορούμε να επιστρέψουμε στους δρόμους για να συνεχίσουμε απολαμβάνοντας όλα όσα θέλουμε», παραδέχεται η Ποντέτ.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αρκετά καλή σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αν οι άνθρωποι θέλουν να πάνε στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο, χρησιμοποιείται μια μέθοδος γραπτού μηνύματος, όπου πρέπει να γράψεις το πλήρες όνομα και τη διεύθυνσή  με τον αριθμό που αντιστοιχεί στο σουπερμάρκετ, για παράδειγμα, επειδή εάν σταματήσετε από την αστυνομία, είναι ο τρόπος να δικαιολογήσεις για την μετακίνησή σου», εξηγεί ο Κάστρο.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα μας αφήσει ένα μάθημα, όπως να εκτιμήσουμε τα απλά πράγματα της ζωής, όπως μία αγκαλιά, ένα φιλί και να μοιραζόμαστε με με τους αγαπημένους μας, το οποίο σήμερα είναι αυτό που μας λείπει το περισσότερο», προσθέτει η Ποντέτ.

«Ο κόσμος μας είναι σε δοκιμασία και ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτό που συμβαίνει είναι να είμαστε ενωμένοι.Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας μέσω τηλεφώνου. Η γιαγιά της Ζοσεφίνα  είναι στην κλινική Pasteur με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Είναι 92 ετών και είναι μαχήτρια, ευτυχώς βελτιώνεται καθημερινά. Όταν παντρευτήκαμε, η Ζοσεφίνα έπαιζε ήδη στην Ευρώπη και εγώ ήμουν στη Νότια Αμερική. Επειδή ήρθα να παίξω στην Ελλάδα συναντηθήκαμε», θυμάται ο Κάστρο.

«Ας κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να μείνουμε στο σπίτι, το κάνουμε για  όλους», λέει η Ποντέτ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις για Ξάνθη: Όλα τα νέα της Ξάνθης με ένα κλικ στην κατηγορία Ξάνθη Νέα
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال