Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μήνυμα για την Πρωτομαγιά από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης

Κοινοποίηση

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά με συμβολική κινητοποίηση, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων. H 1η ΜΑΗ είναι απεργία, όχι μεταφερόμενη αργία!

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Μέσα σε αυτές τι σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής, ανάμεσα τους και Ξανθιώτες.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας σε όλους τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας, που δίνουνε άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων. Ελλείψεις που δεν πέσανε από τον ουρανό, αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις με τη συνεχή υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσια υγείας.

Η δεκαετής καπιταλιστική κρίση, αλλά και η σημερινή, έδειξαν ότι οι μόνοι που είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό, που δίχως αυτούς δε λειτουργεί τίποτε.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα

• Να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.

• Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού. Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

• Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο.

• Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.

• Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Να στελεχωθούν τα περιφερειακά ιατρεία, να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά.

• Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.

• Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις των εργαζομένων.

• Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κι όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα