Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι λόγοι που έβαλαν σε καραντίνα 2 χωριά στην ορεινή Ξάνθη

Κοινοποίηση



Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα με κορονοϊό στο χωριό Ζουμπούλι και τα ευρήματα της ιχνηλάτησης των επαφών τους ήταν η αιτία για να μπουν ακόμη δύο χωριά της Ξάνθης σε 14ήμερη καραντίνα. Πρόκειται για τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτ (συνοικισμός κοντά στο πρώτο χωριό) του δήμου Μύκης στην περιοχή της Ξάνθης.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σ. Τσιόδρας, εξηγώντας ότι ελήφθη εξαιτίας των «πολλαπλών και ύποπτων κρουσμάτων στα δύο χωριά».

Δήμος και περιφέρεια κλήθηκαν να μεριμνήσουν για την τροφοδοσία καθώς κανείς δεν μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται στους δύο οικισμούς, όπου διαμένουν περίπου 250 κάτοικοι.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Καλούμε τον κόσμο να κάνει υπομονή προκειμένου να ξεπεράσουμε όσο πιο ανώδυνα το πρόβλημα που έχει προκύψει» δήλωσε o αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης.

Στο μεταξύ άλλοι 75 φοιτητές ελληνικής υπηκοότητας οι οποίοι σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Αδριανούπολης και της Κωνσταντινούπολης έφτασαν την Τρίτη (21.4) στην Ξάνθη. Οι φοιτητές θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής και ανάλογα με την έκβαση των αποτελεσμάτων θα παραμείνουν σε καραντίνα εκεί ή θα μεταφερθούν σπίτια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα