Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πάνω από 400 βλάβες στην Ξάνθη – Μάχη για την αποκατάσταση

Κοινοποίηση

xanthi



Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από πλευράς του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών που έχουν σημειωθεί στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Ξάνθης. 

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση οι βλάβες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ώρες οι άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ ξεπερνούν τις 400, ενώ στο σύνολό τους αποδίδονται στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ξάνθη την Κυριακή. 
“Με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί σχεδόν όλες οι βλάβες στα δίκτυα Μέσης Τάσης, ενώ εκκρεμεί ένας μικρός αριθμός βλαβών κυρίως στη Χαμηλή Τάση στην περιοχή της Ξάνθης και της Καβάλας, οι οποίες αναμένεται να αποκατασταθούν εντός της ημέρας” σημειώνει η εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας.

Έπεσαν δέντρα σε κολώνες και καλώδια 

Τα αναρίθμητα προβλήματα προέκυψαν όταν οι θυελλώδεις άνεμοι που χτύπησαν την Ξάνθη άρχισαν να ξεριζώνουν δέντρα και να κόβουν κλαδιά, τα οποία κατέληξαν είτε πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ είτε πάνω σε καλώδια. 
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος κλήθηκε η συνδρομή συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ από άλλες περιοχές, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. 
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Δεν ήταν λίγες άλλωστε οι περιπτώσεις οικισμών όπως η Διομήδεια, οι Τοξότες και το Σέλερο, που η διακοπή ξεπέρασε τις 24 ώρες. 
Προβλήματα παρουσιάστηκαν και μέσα στην πόλη τόσο την Κυριακή όσο και το πρωί της Δευτέρας. 
“Η ετοιμότητα και η επαγρύπνηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ πανελλαδικά, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αποκατάσταση των περισσότερων βλαβών, ακόμη και υπό τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, τόσο λόγω της κακοκαιρίας, όσο και λόγω των επιπλέον δυσκολιών που προκύπτουν από τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας λόγω της πανδημίας” τονίζει από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα