Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πάσχα 2020: Πώς θα παρακολουθήσετε τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Πάσχα 2020 Ξάνθη



Πάσχα 2020 Ξάνθη: Κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθούν οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και στην Ξάνθη – Θα μεταδοθούν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά. 


Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά αλλά και ραδιοφωνικά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχουν οι πιστοί στην Ξάνθη.

Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Ξάνθης, οι ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών, όπως θα γίνει και σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο μέσω του τηλεοπτικού σταθμού NEXT TV αλλά και τον ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης, οι πολίτες θα μπορούν να τις παρακολουθούν έστω και εξ’ αποστάσεως.

“Η Ιερά Μητρόπολίς μας έχει μεριμνήσει ώστε όλες οι Ακολουθίες του Νυμφίου κατά την Κυριακή των Βαΐων, Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, η Ακολουθία του Νιπτήρος την Μ. Τετάρτη, η Ακολουθία των Αγίων Παθών την Μ. Πέμπτη, η Ακολουθία του Επιταφίου την Μ. Παρασκευή καθώς και η Ακολουθία της Αναστάσεως το Μέγα Σάββατο το βράδυ, να μεταδοθούν απ ευθείας τηλεοπτικώς μεν από τον τηλεοπτικό σταθμό της πόλεώς μας NEXT TV, ραδιοφωνικώς δε από τον Ραδιοσταθμό της καθ  ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Διακονία στα fm, 93.8τονίζει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη.

Πάσχα 2020 Ξάνθη

Άκυρο για το κατ’ οίκον Άγιο Φως 

Πάσχα 2020 Ξάνθη: Την ίδια στιγμή όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης δεν θα προχωρήσει η πρωτοβουλία το κατ’ οίκον Άγιο Φως, σε κανέναν Δήμο της χώρας.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Δήμος Ξάνθης ήταν ανάμεσα στους Δήμους που είχαν εκφράσει την επιθυμία να συμβάλουν ώστε το Άγιο Φως να φτάσει σε όλα τα σπίτια των δημοτών τους.

Ωστόσο ο κύριος Χαρδαλιάς τόνισε πως πρόκειται για απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ο ίδιος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του μετέφερε πως δεν μπορεί να επιτραπεί μια τέτοια δράση.

Ακολούθως ο Δήμος Ξάνθης ενημέρωσε με τη σειρά του πως η δράση ακυρώνεται.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα