Πρόεδρος Στρατιωτικών Ξάνθης: Βελτιώνεται η κατάσταση με τον κορονοϊό

stratos

Ο ανθυπολοχαγός Βάιος Τσαπρούνης, Πρόεδρος Στρατιωτικών Ξάνθης, εξηγεί ότι τηρούνται τα μέτρα του ΕΟΔΥ.

Στις αρχές της εβδομάδας υπήρχαν καταγγελίες της Ένωσης Στρατιωτικών ότι στις μονάδες δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης για την αποτροπή της εξάπλωσης στα στελέχη του στρατού.

Οι κατηγορίες αφορούσαν συνωστισμό του προσωπικού σε θαλάμους, μαζικές μεταφορές προσωπικού χωρίς μέτρα προστασίας, έλλειψη αποστάσεων ασφαλείας σε διάφορους χώρους των στρατοπέδων και ανεπαρκή ατομικά μέσα προστασίας. Στις 26 Μαρτίου ένας ανθυπασπιστής Τεχνικού στην Ξάνθη, 46 ετών, νικήθηκε από τον κορονοϊό.

Πλέον, όμως, μετά την επιδείνωση της κατάστασης, φαίνεται πως ακολουθεί η εξομάλυνσή της. Συνοπτικά, μεταξύ άλλων, το προσωπικό θα προσέρχεται στα στρατόπεδα που έχουν κρούσματα εκ περιτροπής, ενώ παράλληλα σε καραντίνα τίθενται όσοι στρατιωτικοί είναι σύζυγοι προσωπικού από τον κλάδο της υγείας. Όπως είναι φυσικό, δεν παύει να γεννά ανησυχία ο πυκνός αριθμός φαντάρων και προσωπικού στα στρατόπεδα.

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ (Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης), ο ανθυπολοχαγός Βάιος Τσαπρούνης, εξηγεί στην HuffPost Greece ότι η κατάσταση στα στρατόπεδα του νομού και ιδιαίτερα στο στρατόπεδο του Πετροχωρίου, όπου έγινε και το επίκεντρο της προσοχής, έχει βελτιωθεί και θα συνεχίσει να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα από σήμερα.

«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί με την έννοια της προστασίας του προσωπικού. Δεν παρατηρείται συγχρωτισμός, τα στελέχη έχουν λάβει τις απαραίτητες εντολές για την προστασία όλων και πλέον γίνεται εκ περιτροπής εργασία», εξηγεί ο κ. Τσαπρούνης.

Ακόμη, επισημαίνει ότι «θα μοιραστούν άμεσα γάντια και μάσκες στο προσωπικό». Αυτό που τόνισε ως απαραίτητο είναι να αντιληφθούν και οι στρατιώτες την ατομική τους ευθύνη, ώστε να μην εκτροχιαστεί η ελεγχόμενη ως τώρα κατάσταση,

Εξάλλου, όσοι έχουν διαγνωστεί και όσοι θα διαγνωστούν με κορονοϊό, μπαίνουν σε καραντίνα, τηρούμενοι τους κανόνες του ΕΟΔΥ. Πλέον, όλα τα στρατόπεδα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ, μετά τις δικαιολογημένες κατηγορίες.

Σχετικά με την εν λόγω κωλυσιεργία, ο κ. Τσαπρούνης, σημείωσε ότι υπήρχε θέμα σχετικά με την πρόληψη, αλλά από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η κατάσταση, υπήρξε άμεση αντίδραση.

Για το αν θα υπάρξει μετάθεση στρατιωτικών σε άλλες στρατιωτικές μονάδες εκτός νομού, εξήγησε ότι ο κατάλληλος που θα μπορεί να το κρίνει αυτό θα είναι κάποιος γιατρός και για την ώρα δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση.

HuffPost Greece
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال