Πρώην ιμάμης στην Ξάνθη: «Το τουρκικό ΥΠΕΞ με έδιωξε από τη θέση μου»

Μετά από «συνεννόηση» των ψευτομουφτήδων Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε

«Αλληλοκαρφώματα» τουρκοφρόνων της μειονότητας στη Θράκη, προς την Άγκυρα και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Πρόσφατα η ενημερωτική πύλη tourkikanea.gr έφερε στο φως καταγγελία του πρώην ιμάμη του χωριού Βαφέικα Ξάνθης, κ. Μπουλέντ Χατζισαλί, σύμφωνα με την οποία εκδιώχθηκε από τη θέση του μετά από «συνεννόηση» των ψευτομουφτήδων Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media μάλιστα, είχε αποκαλύψει πως οι ψευτομουφτήδες κινήθηκαν εναντίον του, επειδή ο ίδιος είχε «καρφώσει» στην Άγκυρα  πως ο Μέτε είχε βοηθήσει κάποιον πρώην υπάλληλο του τουρκικού ΥΠΕΞ που είχε εκδιωχθεί ως μέλος της FETO του Γκιουλέν.

Έγραψε συγκεκριμένα o κ. Χατζισαλί,: «Στην Ξάνθη όταν μετά από το πραξικόπημα (απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016) ενημέρωσα την Άγκυρα πως (ο Μέτε) βοήθησε έναν διπλωμάτη που είχε αποβληθεί από το υπουργείο Εξωτερικών ως μέλος της FETO, το αποτέλεσμα ήταν το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να με απομακρύνει από τα καθήκοντα μου και αυτό το έκανε ο μουφτής Ξάνθης που ακόμη είναι στην θέση του».

Η ανάρτηση του πρώην ιμάμη του χωριού Βαφέϊκα Ξάνθης, αποκαλύπτει το ρόλο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και πως «δύναται με μια εντολή ν’ απομακρύνει ιμάμηδες που υπηρετούν στην ελληνική Θράκη. Και ότι το κάνει αυτό διαμέσου των ψευδομουφτήδων» όπως σημειώνει με νόημα το tourkikanea.gr.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال