Σε σοβαρή κατάσταση το βρέφος των Ρομά από την Ξάνθη

Σε σοβαρή κατάσταση το βρέφος των Ρομά από την Ξάνθη

Μαζικά τεστ για κορονοϊό πραγματοποιούν τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ στον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης - Αποφασίζει για την καραντίνα ο Χαρδαλιάς

Διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση παραμένει ένα κοριτσάκι 15 μηνών από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την Κυριακή (12/4). Το βρέφος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας. Την ίδια ώρα τα άλλα δύο βρέφη εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμώξεων.

Πρόκειται για δύο βρέφη 3,5 και 9 μηνών τα οποία, αρχικά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο». Οι γονείς των νεογέννητων, υποβάλλονται σε εξετάσεις ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.  Σε επαγρύπνηση βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ και για τον οικισμό οικισμό Ρομά στο Δροσερό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη την Κυριακή με ελικόπτερο του ΠΣ στο Δροσερό Ξάνθης, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για να εξετάσει την κατάσταση ενώ ακολούθησε ευρείας σύσκεψης εμπλεκόμενων φορέων, υγειονομικών και διοικητικών παραγόντων.

Μαζικά τεστ στο Δροσερό


Τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην Ξάνθη από την Κυριακή, έχουν χωρίσει το Δροσερό σε τρεις τομείς και κάνουν μαζικά λήψεις δειγμάτων σε συνολικά 300 άτομα (100 ανά τομέα) καθώς και μερικές δεκάδες σε άλλες περιοχές που είχαν συσχέτιση με το κρούσμα «μηδέν» του συνοικισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της δειγματοληπτικής διαδικασίας, θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτιστικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο τελευταίος σε δηλώσεις του έκανε λόγω για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τζέπελης υπογράμμισε, από την πλευρά του, ότι στον οικισμό του Δροσερού διαμένουν πάνω από 5.000 κάτοικοι για τους οποίους ο δήμος επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα. Τόνισε ακόμα ότι ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να συνδράμει, με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού μετά τη λήψη των μέτρων που θα αποφασιστούν.

Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι μόλις πριν από λίγες μέρες οι υπηρεσίες κοινωνικές προστασίας του δήμου διένειμαν 700 δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και ατομικής φροντίδας σε κατοίκους του οικισμού και ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής φροντίδας.
ethnos.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال