Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην εντατική η αγορά της Ξάνθης λόγω κορονοϊού

Κοινοποίηση

Στην εντατική η αγορά της Ξάνθης λόγω κορονοϊού



Εργαζόμενοι απλήρωτοι, επιχειρηματίες χωρίς έσοδα και ένα επιχειρείν που φαντάζει δυσοίωνο 

Το τελειωτικό χτύπημα φαίνεται πως επέφερε ο κορονοϊός στην τοπική αγορά της Ξάνθης, προκαλώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής.

Οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι της πόλης θυμίζουν… πόλη φάντασμα εδώ και εβδομάδες, καθώς τα περισσότερα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά. Δεν είναι λίγοι ωστόσο οι επιχειρηματίες που δεν εντάσσονται (τουλάχιστον προς το παρόν) στα πακέτο στήριξης της κυβέρνησης αλλά και αυτοί που αν και εντάσσονται τα χρήματα που θα λάβουν δεν φαίνεται να επαρκούν για να καλύψουν τις τρέχουσες λειτουργικές και μισθολογικές τους ανάγκες.

Αρκετοί απηυδισμένοι επιχειρηματίες της πόλης ήδη εκφράζουν τη δυσφορία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας η φωνή τους να εισακουστεί και να βρεθούν λύσεις που θα στοχεύουν στην πραγματική τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Στον αντίποδα όσα καταστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν (πλην των σούπερ μάρκετ) φαίνεται πως έχουν δεχθεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα στα έσοδά τους, καθώς έχει περιοριστεί ο κύκλος εργασιών τους, ενώ την ίδια στιγμή τα έξοδα τρέχουν.

Μισθό; Last Year! 

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει προσωρινά, βιώνουν τον δικό τους οικονομικό μαρασμό. Από τη μια το επίδομα των 800 ευρώ, το οποίο δεν έχουν λάβει ακόμη, αλλά αναμένουν τις επόμενες ημέρες, και από την άλλη η αισθητή μείωση των μηνιαίου εισοδήματός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiNea.gr, αρκετοί επιχειρηματίες της περιοχής (αλλά και αλυσίδες καταστημάτων) έχουν ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενούς τους πως δεν είναι σε θέση να τους καταβάλουν χρωστούμενα του Μαρτίου (για όσο διάστημα εργάζονταν) καθώς και πως δεν θα λάβουν ούτε το Δώρο Πάσχα εγκαίρως, αλλά αυτό θα δοθεί το καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή αρκετοί εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει ακόμη την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ, λόγω αστοχιών ή λαθών από πλευράς των εργοδοτών τους, με αποτέλεσμα να υποβάλλουν αιτήσεις αργότερα μέσα στον μήνα και φυσικά να λάβουν τα χρήματα αυτά με καθυστέρηση.

Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες (πλην φυσικά ορισμένων εξαιρέσεων) έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική θέση, όσο οι μέρες περνούν, οι υποχρεώσεις τους τρέχουν και φυσικά οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί δεν ενισχύονται με ρευστό χρήμα!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα