Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θράκη: Αρνητικά τα δείγματα των πολιτών που επέστρεψαν από Τουρκία

Κοινοποίηση

Θράκη



Θράκη: Αρνητικά όλα τα δείγματα της δεύτερης εξέτασης του ΕΟΔΥ στους πολίτες που επέστρεψαν στην ΑΜΘ από την Τουρκία

Δείγματα από 195 επιπλέον πολίτες που επέστρεψαν στην Περιφέρεια ΑΜΘ από την Τουρκία εξέτασε κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το Σάββατο 4 Απριλίου, από τα οποία δεν προέκυψε κανένα κρούσμα του ιού COVID-19 και οι πολίτες αναχώρησαν για τα σπίτια τους, όπου θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η εξέταση αυτή ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ σε πολίτες που επέστρεψαν από την Τουρκία και φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε ξενοδοχεία της Θράκης. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 372 πολίτες, από τους οποίους ένας μόνο διαγνώστηκε θετικός στον ιό COVID-19.

Από τις 27 Μαρτίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, συντονίζει την υποδοχή των πολιτών που επιστρέφουν από την Τουρκία και τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 9 Απριλίου, η Περιφέρεια έχει υποδεχθεί 375 πολίτες, από τους οποίους 22 εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Ειδήσεις για Ξάνθη: Όλα τα νέα της Ξάνθης με ένα κλικ στην κατηγορία Ξάνθη Νέα

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα