Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: 300 τεστ Covid-19 στο Δροσερό

Κοινοποίηση

Ξάνθη: 300 τεστ Covid-19 στο Δροσερό

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την εξάπλωση του κορονοϊού στο Δροσερό, στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας. 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε συνολικά 300 τεστ Covid-19 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ώστε να ληφθούν δείγματα και να εξεταστεί η εικόνα του οικισμού των Ρομά.

Προηγήθηκε κρούσμα σε βρέφος 15 μηνών από τον οικισμό, το οποίο μάλιστα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Την Κυριακή ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκαν εκτάκτως στην Ξάνθη.

Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από συσκέψεις στο Δημαρχείο, με αρμόδιους φορείς αλλά και με κατοίκους από τον οικισμό του Δροσερού.

Αμέσως μόλις βγουν τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων και διαπιστωθεί η κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό θα αποφασιστεί και η επιβολή των αντίστοιχων περιοριστικών μέτρων, με τον κύριο Χαρδαλιά να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ολικής καραντίνας.

Άλλωστε ήδη στον οικισμό βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις με περιπολικά που περιφρουρούν το οδικό δίκτυο και πραγματοποιούν ελέγχους για τις μετακινήσεις από και προς τον οικισμό.

*Πηγή φωτογραφιών XanthiTimes.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα