Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν μέχρι 27/04

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν μέχρι 27/04



Παράταση στα έκτακτα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης μέχρι 27/04 ανακοινώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά. 

Τα περιοριστικά μέτρα επρόκειτο να λήξουν την Μ. Τρίτη, ωστόσο όπως ήδη είχε γίνει γνωστό από την Κυριακή, είχε αποφασιστεί η παράτασή τους. Ωστόσο αν και ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη είχε κάνει λόγο για παράταση 7 ημερών, τελικά ο ίδιος ανακοίνωσε επέκταση των μέτρων μέχρι τις 27 Απριλίου.

Τι ισχύει σε Ξάνθη και Μύκη 

Αναλυτικά ο κύριος Χαρδαλιάς τόνισε πως “παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από τις 31 Μαρτίου, στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αλλά και τους Δήμους Ξάνθης και Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.


Σας υπενθυμίζω ότι τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αφορούν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί της επομένης. Αναστολή της δυνατότητας κατ’ εξαίρεση μετακίνησης των περιπτώσεων Β4, Β5, Β6, με τις εξαιρέσεις που ήδη ισχύουν και λήψη επιπλέον μέτρων κατά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και των σούπερ μάρκετ”.

Πρακτικά οι κάτοικοι των δύο Δήμων δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν έξω από τις 20:00 μέχρι τις 08:00 το πρωί, ενώ δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση της κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης για σωματική άθληση, για παροχή βοήθειας αλλά και για μετάβαση σε τελετές.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι είναι ιδιοκτήτες κατοικίδιων μπορούν να τα βγάζουν βόλτα για 15 λεπτά γύρω από το σπίτι τους.

Τέλος η καραντίνα στον Εχίνο 

“Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από αύριο ολοκληρώνεται η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους των χωριών για την υπομονή τους και την πειθαρχία που έδειξαν στη δύσκολη αυτή συγκυρία, αλλά και τις δημοτικές αρχές για την εξαίρετη συνεργασία τους. Σύντομα και μετά το τέλος του «εφιάλτη», θα βρεθώ ξανά κοντά τους για να τους σφίξω από κοντά το χέρι και να δω τα χαμογελαστά πρόσωπα περήφανων πολιτών” συμπλήρωσε ο κύριος Χαρδαλιάς.

Συνεπώς οι κάτοικοι του Εχίνου βγαίνουν από την καραντίνα στην οποία έχουν μπει εδώ και 3 εβδομάδες, ωστόσο ισχύουν και για αυτούς τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για όλο τον Δήμο Μύκης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα