Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Πήρε φωτιά το τηλέφωνο στην Πυροσβεστική – Πέφτουν βροχή τα δέντρα

Κοινοποίηση



Πτώσεις δέντρων, ζημιές σε σκεπές και μεγάλες καταστροφές προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι στην Ξάνθη. 

Φωτιά έχει πάρει το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ξάνθη που έχει κληθεί πάνω από 30 φορές να επέμβει σε περιπτώσεις καταστροφών που προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι στην Ξάνθη.

Τόσο μέσα στην πόλη όσο και στους γύρω οικισμούς τα προβλήματα που καταγράφονται είναι δεκάδες. Εκτός από τα δεκάδες δέντρα που έπεσαν, ζημιές προκλήθηκαν σε τοίχο στην περιοχή της Κυψέλης, στα νεκροταφεία αλλά και σε σκεπές σπιτιών με τους ανέμους να ξεκολλάνε τμήματα αυτών.

Συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής τρεις ανατροπές φορτηγών οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα μια νταλίκα στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, μια στο Σέλερο και ένα φορτηγό κοντά στη ΣΕΒΑΘ.

Μεταξύ άλλων καταστροφές καταγράφονται στο Νέο Όλβιο, στη Διομήδεια, στη Γενισέα αλλά και στη Λεύκη. Μέσα στην πόλη στο πάρκο της Κυψέλης, στην Πλατεία Μπαλτατζή, στη Μιαούλη, αλλά και σε διάφορες περιοχές διάσπαρτα στον αστικό ιστό που καταγράφονται πτώσεις κλαδιών και δέντρων.

Η κακοκαιρία προκάλεσε και εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε ένα μεγάλο τμήμα της Ξάνθης, με την ηλεκτροδότηση να επανέρχεται λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα.

Σε αρκετά σημεία των δρόμων η κυκλοφορία διεκόπη, μέχρι να παρέμβει η Πυροσβεστική και να απομακρύνει τα πεσμένα δέντρα ενώ οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες στην περιοχή, για αυτό συνιστάται προσοχή σε όσους είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν.

Διαβάστε επίσης: Ξάνθη: Ανατροπή φορτηγού στο Σέλερο λόγω ισχυρών ανέμων
Διαβάστε επίσης: Καιρός: Πτώσεις δέντρων και προβλήματα στην Ξάνθη – Κατέρρευσε τοίχος

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα