Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία

Κοινοποίηση

xanthi-xioni



Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε από το βράδυ της Τετάρτης την Ξάνθη και κυρίως την ορεινή ζώνη. 

Η πυκνή χιονόπτωση που σημειώθηκε σε ορεινούς οικισμούς όπως οι Θέρμες, ο Κένταυρος, η Πάχνη, η Σταυρούπολη και το Καρυόφυτο, μπορεί να δημιούργησε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό για την εποχή θέαμα, ωστόσο δεν έλειψαν και τα προβλήματα.

Στο πόδι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ 

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗ βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους τόσο στην Ξάνθη όσο και σε άλλες περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία όπως οι Σέρρες, η Χαλκιδική και η Ημαθία. Σε όλη την Β. Ελλάδα κινητοποιήθηκαν πάνω από 40 συνεργεία με συνολικά 150 εργαζόμενους που έσπευσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Το 80% των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας όπου σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας έχουν επανηλεκτροδοτηθεί, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

xanthi

Αλυσίδες στην ορεινή Ξάνθη

Παρά την έντονη κακοκαιρία και την πυκνή χιονόπτωση οι δρόμοι στην ορεινή Ξάνθη παραμένουν ανοιχτοί αν και η μετακίνηση των οχημάτων σε όλο σχεδόν το μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου συστήνεται να γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο εθνικό οδικό δίκτυο από την Ξάνθη ως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και στην εθνική οδό Ξάνθης- Δράμας, μετά το 10ο χιλιόμετρο μέχρι τα όρια με το νομό Δράμας. Προσοχή χρειάζεται, επίσης, σε πολλά τμήμα της εθνικής οδού Ξάνθης-Κομοτηνής καθώς λόγω της αυξημένης ροής υδάτων παρατηρείται μεγάλη ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα