Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Στα 180 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του Ομίλου Sunlight το 2019

Κοινοποίηση

Sunlight



Σε 180 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Sunlight το 2019 έναντι 108 εκατ. ευρώ το 2018. Σημειώνεται ότι η πλήρης αποκατάσταση της παραγωγικής δυναμικότητας του τμήματος των βιομηχανικών μπαταριών επετεύχθη τον Ιούλιο του 2019. 

Το EBITDA του Ομίλου ανήλθε στα 22,2 εκατ. ευρώ έναντι 19,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Τα δε κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 11,7 εκατ. ευρώ έναντι 10,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μικρή άνοδο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τo πρώτο εξάμηνο του 2019 ξεκίνησε με τις προσπάθειες όλων να επικεντρώνονται στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκτηση της παραγωγικής της δυναμικότητας στα προ της πυρκαγιάς επίπεδα, στόχος που όχι μόνο επετεύχθη τον Ιούλιο του 2019, αλλά και ξεπεράστηκε μέσα από το πρόγραμμα επέκτασης της παραγωγικής δυναμικότητας κατά 25%.

Ειδήσεις για Ξάνθη: Όλα τα νέα της Ξάνθης με ένα κλικ στην κατηγορία Ξάνθη Νέα

Την ίδια χρονική περίοδο, η Sulight πέτυχε την πλήρη επαναφορά της στις διεθνείς αγορές βιομηχανικών μπαταριών.

Παράλληλα, η Sunlight έδωσε μεγάλη έμφαση στο R&D. Προς την κατεύθυνση αυτή, αναπτύχθηκε και παρουσιάστηκε η σειρά έξυπνων μπαταριών λιθίου Li.ON FORCE για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (EIVs) η οποία ενσωματώνει χαρακτηριστικά Internet of Things και Machine Learning.

Με προσέγγιση fit-for-purpose και σχεδιασμό εξ’ ολοκλήρου από μία εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών, με έδρα την Ξάνθη, η eταιρεία συμπληρώνει την προϊοντική της παλέτα κατά τρόπο ώστε να καλύπτει κάθε ανάγκη ηλεκτροκίνησης βιομηχανικού τύπου.

Με δεδομένη την μεγάλη ανάπτυξη της τεχνολογίας λιθίου στις διεθνείς αγορές, η εταιρεία ολοκλήρωσε την κατασκευή νέας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών λιθίου, στο εργοστάσιο της Ξάνθης.

Επιπλέον, οι υπόλοιπες δύο παραγωγικές μονάδες (ανακύκλωσης συσσωρευτών στην Κομοτηνή και συναρμολόγησης μπαταριών στην Βερόνα της Ιταλίας), ως αναπόσπαστα πλέον τμήματα στην αλυσίδα δημιουργίας αξίας του Ομίλου της Sunlight, συνέχισαν το πλάνο διαρκούς βελτίωσης των λειτουργιών τους.

Τον Δεκέμβριο 2019, η Sunlight προχώρησε στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας στην Β. Καρολίνα των ΗΠA, SUNLIGHT BATTERIES USA, με στόχο την επιτάχυνση της εξάπλωσης της στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2019, ο κ. Ρόμπυ Μπουρλάς, διευθύνων σύμβουλος της Sunlight δήλωσε: «Το 2019 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την εταιρία αφού επανήλθαμε πλήρως μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018.

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ για τα παγκόσμια δεδομένα, όχι μόνο δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών στον κόσμο, αλλά επαναφέραμε και το σύνολο των πελατών μας, που αποδεικνύει τις σχέσεις εμπιστοσύνης που είχαμε χτίσει τόσο χρόνια στην αγορά. 

Οι νέες υποδομές ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά μας και μάς τοποθετούν με αξιώσεις στη διεκδίκηση ηγετικού ρόλου σε παγκόσμιες αγορές με αυξανόμενα θετική τάση».

Ειδήσεις για Ξάνθη: Όλα τα νέα της Ξάνθης με ένα κλικ στην κατηγορία Ξάνθη Νέα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα