Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Στιγμές αγωνίας για τον 93χρονο στη Γαλάνη – Έτσι εντοπίστηκε

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Στιγμές αγωνίας για τον 93χρονο στη Γαλάνη – Έτσι εντοπίστηκε



Συμμετοχή σε έρευνα και διάσωση ηλικιωμένου στην περιοχή της Ξάνθης από το Σώμα Σαμαρειτών των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Ξάνθης και Κομοτηνής

Με επιτυχία έληξε η μεγάλη επιχείρηση για την έρευνα και διάσωση ηλικιωμένου στην περιοχή Γαλάνη Ξάνθης, στην οποία συμμετείχε, από την πρώτη στιγμή, ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συνεργαζόμενη με στελέχη της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η διάσωση του ηλικιωμένου ξεκίνησε από το πρωί της 8ης Απριλίου 2020, με τη συμμετοχή μεγάλης ομάδας Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, στελεχών της 4ης ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης και της Αστυνομίας.

Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το πρωί της Τετάρτης 8 Απριλίου 2020, εντοπίστηκε στις 9 Απριλίου 2020 σε δασική περιοχή πέριξ του οικισμού της Γαλάνης, μετά από μια απόλυτα οργανωμένη επιχείρηση και ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή, ως δασική και παραποτάμια, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη.

Ειδήσεις για Ξάνθη: Όλα τα νέα της Ξάνθης με ένα κλικ στην κατηγορία Ξάνθη Νέα

Ξάνθη: Στιγμές αγωνίας για τον 93χρονο στη Γαλάνη – Έτσι εντοπίστηκε

Ξάνθη: Στιγμές αγωνίας για τον 93χρονο στη Γαλάνη – Έτσι εντοπίστηκε

Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό την επιχείρηση ανέλαβε το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης με επικεφαλής τον κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή και τον Υπεύθυνο των Σαμαρειτών Ξάνθης κ. Γεώργιο Μπρατίδη. Στην έρευνα κλήθηκε να συνδράμει το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής με επικεφαλής τον Υπεύθυνο Σαμαρειτών Κομοτηνής, κ. Κωνσταντίνο Ιμανιμίδη.

Στην προσπάθεια για την επίτευξη θετικής έκβασης στην έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν ένα διασωστικό όχημα του Τμήματος Ξάνθης, η Κινητή Μονάδα Πρώτων Βοηθειών, η Κυνοφιλική Ομάδα Κ-9 και δύο drone που διαθέτει το Τμήμα Κομοτηνής. Συνολικά, ο Ελληνικός Ερυθρός  Σταυρός συμμετείχε με ομάδα 40 Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Ξάνθης και Κομοτηνής.

Η επιτυχής έκβαση της δύσκολης αυτής επιχείρησης έδωσε μεγάλη χαρά στους οικείους του αγνοουμένου αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες και απέδειξε για μια ακόμη φορά, σε αυτές ειδικά τις τόσο δύσκολες και πρωτόγνωρες μέρες που ζούμε, πώς ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η ουσιαστική συνεργασία, μέσα από την κατάλληλη εκπαίδευση, οργάνωση και την ύπαρξη κατάλληλου εξοπλισμού μπορούν να σώσουν μια ζωή, ακόμη και όταν αυτό φαίνεται απίθανο. Μια φράση από τα λόγια των οικείων του θα παραμείνει χαραγμένη στην καρδιά των εθελοντών μας «Ψάξατε, όπως θα ψάχνατε έναν δικό σας άνθρωπο».

Ειδήσεις για Ξάνθη: Όλα τα νέα της Ξάνθης με ένα κλικ στην κατηγορία Ξάνθη Νέα

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα