Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ακμή: 4 μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε πλέον!

Κοινοποίηση

Η ακμή είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Έχουν ειπωθεί και γραφτεί εκατομμύρια λέξεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα και φυσικά υπάρχουν πολλοί μύθοι.

Εσείς εμπιστεύεστε τον δερματολόγο σας και ακολουθείτε πιστά τις συμβουλές του αφού είναι ο μοναδικός που γνωρίζει τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας σας.

Εμείς σήμερα θα σας αποκαλύψουμε του 4 μύθους που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε. Τους μαρτύρησαν οι διασημότεροι δερματολόγοι.

Δείτε ποιοι είναι και βγάλτε τις συγκεκριμένες ιδέες – απόψεις από το νου σας.

Ακμή σημαίνει “βρώμικο” δέρμα: Αν είναι ποτέ δυνατόν. Η αλήθεια είναι πως αν εμφανίζονται σπυράκια και σημάδια στο δέρμα σας ευθύνονται οι τροφές με λιπαρά και όχι η καθαριότητα. Πιθανότατα έχετε κάποια ορμονική διαταραχή ή κληρονομικότητα.

Ειδικά κατά την περίοδο της εφηβείας το δέρμα εκκρίνει υπερβολική λιπαρότητα με αποτέλεσμα να κλείνουν οι πόροι και να εμφανίζονται σπυράκια.

Μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση απομακρύνοντας μόνες σας τα μαύρα στίγματα: Όχι και πάλι όχι. Δεν πειράζετε μόνες σας ποτέ τους πόρους. Όσα tutorials κι αν βλέπετε στο You Tube ή video των αγαπημένων σας it girls εσείς δεν θα πειράξετε ποτέ τα σπυράκια ή τα στίγματα.

Θα τα αφήσετε για τον δερματολόγο ή την αισθητικό σας. Είναι οι μοναδικοί που γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Ο συχνός καθαρισμός κάνει καλό: Το μεγαλύτερο λάθος είναι να πλένετε διαρκώς το πρόσωπό σας μέσα στην μέρα. Το σωστό είναι να το καθαρίζετε με το σωστό προϊόν, πρωί και βράδυ.

Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των πόρων: Μπορείτε να τους μειώσετε αλλά για λίγο. Όσο μεγαλώνετε η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της με αποτέλεσμα οι πόροι να διαστέλλονται. Υπάρχουν προϊόντα και μέθοδοι που υπόσχονται θαύματα.

Το μόνο όμως που έχει αποτέλεσμα είναι η πρόληψη. Σωστή περιποίηση από νωρίς, με προϊόντα περιποίησης που σας συστήνει ο γιατρός σας.

Πηγή: faysbook.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα